USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Малюкам розповіли про писанки. ФОТО

12 Квітня 2012 13:25
Історію, символіку кольорів та орнаментів писанок розповіли дітям під час народознавчого ранку «Вже Великдень іде із барвистих квіток».
Захід відбувся у приміщенні Волинської обласної бібліотеки для дітей 12 квітня.

Особливо малят зацікавили значення кольорів та символів писанок. Кожен обирав, як же розмалювати яйця до свята Пасхи. Під час заходу організатор події розповіла про особливу писанкову абетку, за допомогою якої на писанці можна зашифрувати різні слова.

З її слів, наші предки вірили, що, залежно від використаного під час розпису символу, можна було забажати заповітне: хтось хотів здоров’я і довголіття, для інших важливішим був добробут. Одного хлопчика зацікавив символ, який сприяє народженню дітей, адже малюк дуже хоче братика чи сестричку. Він вирішив, що на Великдень подарує мамі писанку із подібним символом.
Організатор ранку розповіла також про діток, які у Великодні свята ходили до рідних, розповідали вірші та співали пісні, які прославляють Воскресіння Сина Божого, та дарували писанки. Натомість малята отримували подарунки та гроші. Таких дітей називали «христосувальники», ‒ каже працівниця бібліотеки.
Крім того, під час заходу діти презентували власні малюнки, присвячені святу Пасхи, декламували вірші та прослухали легенди про те, навіщо роблять писанки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus