USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

«Любіть Україну» вустами іноземців. ВІДЕО

8 Листопада 2012 15:55
Випускник КПІ Олександр Гонтар зняв ролик, у якому дванадцятеро іноземців з різних країн світу розповідають вірш Володимира Сосюри «Любіть Україну».

Про це пише «Українська правда. Життя».

Бюджет відео ‒ 0 гривень. Як жартома каже Олександр, «ну.. може, ще пару жетонів на метро та стаканів чаю».
«Я не купував нічого спеціально для його зйомки, камера в мене вже була, мікрофон ‒ найпростіший, штатив… ну і комп’ютер – щоб звести відео», ‒ додає хлопець.
Планів якось далі поширювати ролик у нього нема – користувачі соцмереж самі радо діляться посиланнями на відео.
«Не секрет, що є нестача якісного патріотичного контенту в українському інтернеті. Я та багато інших молодих українців її відчувають. Але чекати, що хтось створить його для тебе, марно. Треба братися і робити власноруч. Якщо це потрібно мені, то неодмінно знайдеться хтось ще з тими ж потребами», ‒ розповів Олександр Гонтар.
Він не поспішав зі зйомками, адже робив, у першу чергу, для себе – хотілося зняти хороший соціальний ролик, а як він буде потім поширюватись – його не дуже цікавило.

Ідея ролика виникла цього літа: «У мене гостював по couchsurfing Маркос (перший хлопець з відео). Я повів його гуляти містом і паралельно навчив кільком простим реченням українською. В мене була з собою камера, і я подумав, що класно було б щось записати про те, як він говорить українською. З цього майже одразу виникла ідея з віршем «Любіть Україну!» Він був найбільш патріотичним віршем, який мені згадався зі школи».
Майже всі герої ролика ‒ це каучсьорфери (одна з найбільших всесвітніх гостьових мереж, реалізованих у вигляді онлайн-сервісу. Учасники безкоштовно діляться один з одним місцем для ночівлі під час подорожей, організовують спільні подорожі та розвивають культурний взаємообмін, ‒ «ВН»), які гостювали в автора відео, а також іноземні студенти з освітнього курсу. Під час подорожей містом Олександр просив їх сказати на камеру кілька рядків з вірша.
«Для більшості іноземців українська мова досить складна, тому я просто кілька разів промовляв потрібний рядок, а вони за мною повторювали. Мало кому вдавалося це зробити з першого разу, адже у всіх народів свої мовленнєві особливості, тому на один фрагмент йшло близько 20хвилин і п’яти дублів», ‒ розповів автор ролика.
«Найважче було із японцем ‒ він старався, проте я навчав його говорити довго. Декому простіше було написати транскрипцію та прочитати, а зі слов’янами легше ‒ їм вдається майже з першого разу, особливо полякам».
Як зауважує Олександр, «з каучсьорферами була складність». «Я не міг приймати гостей щодня, та й батьки були не дуже в захваті від моєї гостинності, тому довелось розтягнути зйомки майже на півроку - то часу не було, то змоги приймати гостей, та і я не поспішав нікуди», ‒ пояснює хлопець.
«Мої герої не живуть в Україні, проте за тих чи інших обставин опинилися у Києві, а я зробив все можливе, щоб їм тут сподобалось», ‒ каже Олександр Гонтар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Михайло Показати IP 8 Листопада 2012 17:53
!!!
маха Показати IP 8 Листопада 2012 20:45
МОЛОДЕЦЬ! ДУЖЕ ЗВОРУШЛИВО!!!
полішук Показати IP 9 Листопада 2012 13:59
Сильно!
Українець Показати IP 9 Листопада 2012 21:32
Аж сльози на очах!Про "мурашки"вже й не говорю!
Ігор Показати IP 10 Листопада 2012 12:40
Сльози на очах і мурашеи по шкірі!Супер!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus