USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Луцький пологовий будинок прикрасять фотороботами. ФОТО

5 Жовтня 2012 19:07
Фотороботи з виставки «Як, це бути мамою?» «розбавлять» стіни Луцького пологового будинку.

Відкриття експозиції світлин фотографа Євгена Боярчука відбулося сьогодні в арт-галереї «Луцьк».

Подивитись на майбутніх мам прийшли луцькі посадовці - міський голова Микола Романюк та начальник управління культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів. Мер подякував за професійні роботи митцю і пообіцяв й надалі всіляко сприяти усім творчим людям, які хочуть висловити себе через творчість.

На запитання «ВН» чи траплялись з фотографом якісь курйози під час зйомки майбутніх матерів і, чи не боявся він, що моделі народять прямо на знімальному майданчику, автор відповів: «я ж не в останній момент знімаю. Це, зазвичай, 6-7 місяць, але ніяк не перед пологами. А курйозів не було. Все проходило мирно, весело.»

Запрошений на захід заступник головного лікаря Луцького клінічного пологового будинку Олена Курак наголосила на тому, що «діти ще в утробі матері здатні сприймати. Реагувати, запам’ятовувати вплив оточуючого середовища. Емоції під час вагітності можуть впливати на народження дитинки і на майбутнє її здоров’я».

Організатори не обмежились лише експозицією у галереї. По її завершенню роботи передадуть у Луцький пологовий будинок для того, аби «кожна жінка, яка переступила поріг закладу, що буде готувати її до материнства, пережила ці емоції і зрозуміла на самому початку, що в неї в животі – нове життя, новий початок», - пояснила керівник художньої студії «Ole-Art» Ольга Грицюк.

За словами активістки, головною метою заходу було донесення ідеї свідомого материнства. «Це – дуже висока тема. Тільки та жінка, яка пережила ці емоції, може зрозуміти, наскільки важливий той період, коли вона виношує це маля. Коли вона дійсно свідомо до цього готується», - зауважила керівник студії.

Варто зауважити, фотовиставка є кінцевим етапом арт-терапії для вагітних мам, що, в свою чергу, проходила в межах святкування Дня міста та Дня Незалежності України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Чеширский Кот Показати IP 6 Жовтня 2012 12:11
Женя, молодец!!!! Успехов!
Евгений до Чеширский Кот Показати IP 7 Жовтня 2012 14:46
Спасибо
Ірина Показати IP 7 Жовтня 2012 14:44
А є в нас ще відомі "вагітні" фотографи?
Георгій Показати IP 30 Жовтня 2012 14:50
А портрета дитини у 2-шу секунду народження хіба не буде?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus