USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.62 10.77

Луцьком мандруватиме театр. ФОТО

27 Вересня 2013 17:27
Десять вистав від театралів з Німеччини, Грузії, Білорусі, Росії та України відбудуться протягом трьох днів у Луцьку в рамках міжнародного фестивалю аматорських театрів «Мандрівний вішак». Заходи проходять за підтримки благодійного «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк».

Урочисто відкрили фестиваль 27 вересня на станції «Росинка» Луцької дитячої залізниці.

Дійство мало музичний супровід від колективу «Garage Drum Show». Учасники прибули на станцію потягом разом із головним персонажем фестивалю Мандрішаком, який переноситиме вішак туди, де відбуватимуться вистави. Дехто з учасників досі не прибув до Луцька через затримку на білоруському кордоні.

















Перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук звернув увагу на те, що після прибуття театралів погода у Луцьку поліпшилася і визирнуло сонце. Він побажав гостям приємного перебування у місті та висловив сподівання, що вішак «пропишеться» у Луцьку надовго.



Фестивального настрою та творчого спілкування побажала учасникам та відвідувачам фестивалю начальник управління культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів.





«В дорозі до фестивалю не лише наші брестські колеги, а також Ігор Палиця, котрий не зміг бути на відкритті, а приїде до Луцька увечері. Ігор Петрович делегував звернутися до вас із вітальним словом мені. Дякую нашому «ГаРмИдЕру», який упродовж багатьох років вміє робити такі неформальні, творчі та суперцікаві речі. Не одне покоління наших студентів виховувало свої театральні смаки завдяки йому. Я хочу подякувати усім, хто долучився до цієї цікавої ідеї і її тема повинна жити в наступних роках. Наш благодійний фонд, в якому є культурологічна програма, надалі підтримуватиме творчі пошуки театру «ГаРмИдЕр», - зазначила заступник голови правління «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевич.











Після церемонії відкриття учасники фестивалю попрямували слідом за вішаком у напрямку арт-галереї «Луцьк», де відбудеться виставка театрального плаката.

Упродовж 27-29 вересня у Луцьку відбудеться 8 конкурсних та 2 гостьові вистави. Організатори повідомили, що вистави відрізнятимуться від того, що лучани звикли бачити на сцені та відбуватимуться у нехарактерних для театру місцях, таких як, наприклад, довгобуд «Бронкс», будівельний гіпермаркет та парк Природничого ліцею.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus