USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У Луцьку пожежники змагались у спритності. ФОТО

26 Жовтня 2011 12:10
Змагання серед ланок газодимозахисників пожежно-рятувальних підрозділів УМНС області пройшли 25 жовтня у Луцьку.
Максимально наближені до реальних умови, небезпека, «постраждалий» - кращі рятувальники з 16 частин Волинської області виборювали першість за професійність.
Про це інформує центр пропаганди УМНС у Волинській області.
Пожежники з 16 частин Волинської області, де функціонує газодимозахисна служба, демонстрували свою майстерність у відпрацюванні вправ та нормативів бойової підготовки.
Насамперед бійці в апаратах на стисненому повітрі виконували нормативи з пожежно-стройової підготовки, намагаючись впоратися якнайшвидше: закріплювали рятувальні мотузки за конструкцію, в’язали подвійні рятувальні петлі для транспортування постраждалого, одягали тепловідбивні костюми для роботи у середовищі, де за умовами навчань вирувало полум’я.
Рятувальникам необхідно було швидко зорієнтуватись в темному задимленому приміщенні, оминаючи штучні перешкоди та перегородки, обрати найкоротшу дорогу до осередку пожежі, відшукати «постраждалого» та транспортувати його на свіже повітря.
Як наголосив начальник УМНС у Волинській області Володимир Грушовінчук, специфічне планування димокамери, імітація задимленого середовища й оперативний режим виконання поставленого завдання – запорука належної фізичної і психологічної підготовки рятувальників, які працюють у непридатному для дихання середовищі.
«Тільки добре треновані рятувальники здатні сміливо і чітко виконати навіть найскладніші завдання під час реальних пожеж, коли від майстерності працівника МНС залежатиме порятунок людського життя», – наголосив Володимир Грушовінчук.
Перемогу у змаганнях здобули газодимозахисники з Любешова, срібними призерами змагань стали рятувальники Іваничівського району, а на третю сходинку п’єдесталу піднялися пожежники Луцька.

Утім, усі конкурсанти впорались із поставленими завданнями і вклались у нормативний час.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus