USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Луцьк очікують теплі вихідні

18 Травня 2012 17:15
Луцьк очікують теплі вихідні без опадів.

Про це інформує Український гідрометеорологічний центр.

Так, 19 травня, у суботу уночі та вдень покажчик термометра коливатиметься у межах 9…13 градусів вище нуля, вдень та ввечері сягне до 16…18 із позначкою «плюс». Хмаритиме.

Вітер – східний, 1-2 м/с.

У неділю відчутно потеплішає. Уночі та зранку температура повітря матиме широкий діапазон – 11…17 градусів тепла. Удень та ввечері підніметься до 19…24 вище нуля. Зранку буде ясно, удень – хмаритиме.

Вітер – південно-східний, 1…3 м/с.
З початку тижня злегка дощитиме. У понеділок, 21 травня, удень можливий доз із грозою. Уночі та зранку стрілка термометра сягне 15…29 градусів, буде ясно, удень та ввечері коливатиметься у межах 24…26 вище нуля.
Вітер посилиться до 4 м/с, однак напрямку не змінить.

19 травня дня в народі шанували росу. Раніше вірили, що роса цього дня відкриває підземні води. Діти каталися по росній траві. Ледве сонце обігрівало траву, виносили хворих, омивали їх росою. Збирали з трави росу в склянки, давали пити на голодний шлунок хворим, аби ті видужували: щоб зір у покращувався, а рани швидше загоювались.
За старих часів цього дня дівчата збирали на рушник росу, замовляли його і потім сушили росний рушник на вітру. Цей рушник при нагоді віддавали коханому, той утирався і після цього починав з любовним запалом думати про ту, яка вручила йому рушник.
20 травня у народі відзначають Купальницю. Спостерігали, якщо під час заходу сонячний диск був більшим, аніж зазвичай, і червоний, наступного дня слід чекати вітряної погоди без дощу.
Зокрема, якщо з вечора по небу розкидані хмари дрібними клаптями – чекати наступного дня дощу.
За традицією, 21 травня у народі пекли обітні пироги – на пригощання мандрівників і жебраків. Мовляв, обов'язково потрібно було зустріти перехожого і пригостити його цими пирогами, бо протилежне пророкувало неприємності. Самому пиріг не можна було їсти – краще віддати птицям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus