USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Як гуляли День міста у Луцькому замку. ФОТОРЕПОРТАЖ

22 Серпня 2011 09:38
Лучани і гості міста 21 серпня завітали до замку Любарта, аби відсвяткувати 926-ту річницю від дня першої згадки про місто.

На території замку розваги пропонували різноманітні. Наприклад, протягом декількох годин можна було слухати переливи дзвонів у виконанні учасників фестивалю дзвонарного мистецтва «Благовіст Волині».





Аби показати свою майстерність, до стін замку прибув 21 дзвонар. Серед виконавців були й жінки. Учасники приїхали з Ковельського, Камінь-Каширського, Ківерцівського, Старовижівскього, Любомльського та Луцького районів.






Час від часу звучання дзвонів переривали гучні постріли гармат чи рушниць, а в повітрі пахло порохом. Таке "шоу" влаштували козаки Козацького стрілецького братства.







Охочі могли постріляти з рушниць, або ж на декількох майданчиках повправлятися у стрільбі з лука. До зброї бралися не лише чоловіки, а й жінки.







До слова, представниці слабкої статті також брали участь у рицарських боях у турнірі «Меч луцького замку».



Позмагатися приїхали рицарі з Івано-Франківська, Львова та Луцька.
















Більш спокійні розваги пропонували присутнім ковалі та флористи - в рамках четвертого всеукраїнського фестивалю «Солом’яна птаха».










Гості фестивалю власними силами могли виготовити свій оберіг. Наприклад, викувати підкову, вичеканити монетку на щастя або ж сплести з сіна птаха - оберг сімейного затишку.






Гості замку могли придбати хмільні напої, закуски, медові вироби та витвори народних ремесленників.
















Надзвичайний та Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Пятрас Вайтєкунас презентував у Луцьку копії географічних мап Великого князівства Литовського часів XVII-XIХ століть з колекції Вільнюського університету.





Зацікавився литовськими мапами і головний земельник області, начальник головного управління Держкомзему в області Василь Василенко.



На стендах можна було відшукати й Луцьк.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
IGOR Показати IP 22 Серпня 2011 13:26
Все було б добре, якби влада не надала вказівку після 17.00 пускати лише по запрошеннях. Я був свідком, я з десяток батьків з дітьми вмовляли охорону зайти хоча б на 10 хвилин. В результаті дитячий плач і образа на можновладців за такий подарунок на день міста. Треба було хоча б написати на афішах, що вхід після 17,00 по запрошеннях.
Інна Показати IP 22 Серпня 2011 15:54
після 19:00 вхід був по запрошеннях...
Руслана Показати IP 22 Серпня 2011 16:10
Тут явне недопрацювання,а де тізапрошення брати було??????? пощастило тим, хто вибрався у замок раніше............
знаючий Показати IP 23 Серпня 2011 07:50
типова профанація: запрошення лише для себе рідних,до цих свиней типу кравчука,не було ні депутатів,ні інших керівників у міській раді,адже вони вважають ,що все добре в місті зробили лише вони,а все погане-демократична влада 2006-2010 років . Поки нехай ще гуляють.
Оксана Показати IP 23 Серпня 2011 10:58
ні, правда, після 17.00 в замок могли попасти лише обрані ! це ненормально - День міста і не потрапити в замок ! тепер і замок став власністю влади чи як ? а за чий рахунок був бенкет знаті в замку ? до нас приїхали гості з Нью -Йорку, то так було стидно...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus