USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.40 10.52

Лучани представили «Диво-писанку» у Києві. ФОТО

29 Серпня 2012 13:55
Делегація з Луцька із 50-ти чоловік брала участь у Всеукраїнській акції «Парад вишиванок-2012» у Києві. Зокрема наші краяни представили столиці «Диво-писанку», зайняли призові місця серед власників найкращих вишиванок та у конкурсі виконання пісень акапельно. Також саме волиняни закривали гала-концерт та отримали символічний оберіг краю.

Про це інформує прес-служба міськради.

Так, у рамках події відбувся урочистий парад міст-учасників головною вулицею країни. Делегація нашого міста презентувала «Диво-писанку» Луцька, знайомила мешканців та гостей столиці із культурними та мистецькими особливостями нашого краю.

У «Параді вишиванок-2012» брали участь діти-сироти – учасники акції «Подаруй дитині вишиванку».
Творчу частину делегації представляли: фольклорний гурт «Волиняни» (музична школа № 3, керівник – Тетяна Жилюк), майстрині-вишивальниці Оксана та Зореслава Пузняк, автор ідеї розпису «Диво-писанки» Луцька, заслужений працівник культури України, директор художньої школи – Іван Гаврилюк, художній керівник народної аматорської хорової капели «Посвіт», заслужений працівник культури – Ростислав Кушнірук, майстер художньої вишивки – Юрій Савка та один з виконавців розпису «Диво-писанки» Луцька, художник – Євген Лавренюк, інші відомі особистості нашого міста.

Учасники мистецького дійства гідно презентували місто. Про це свідчить зайняте друге місце у номінації «Жіноча вишиванка» в конкурсі на кращу вишиванку. Нагороду отримала Зореслава Пузняк, яка й презентувала типовий для нашого краю жіночий костюм, вишитий її мамою.
У конкурсі української пісні, виконаної акапельно серед дітей до 16 років, журі фестивалю відзначили тріо у складі Юлії Пархомчук, Софії Татош та Мирослави Понурко, які є вихованцями музичної школи № 3 Луцька. Дівчата здобули третє місце та грошову винагороду, виконавши рекрутську пісню «Летіла Зозуля».

Почесну місію закриття гала-концерту отримала делегація саме від нашого міста. Під час фінальної частини від лучан та міського голови Миколи Романюка оргкомітету фестивалю вручили «Волинський оберіг» – снопик, який, мовляв, є символом добробуту, достатку та родинного затишку.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ss6669 Показати IP 29 Серпня 2012 16:50
фотографували тостером чи степлером?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus