USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.65 41.95
  • PLN 10.62 10.85

Лісівники придумали спосіб запобігти незаконній вирубці лісу

28 Березня 2013 11:45
Електронний облік деревини введуть на Волині для покращення умов праці лісівників. Розробники переконують: таким чином незаконної вирубки в області поменшає, – повідомляє Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Електронний облік деревини, кажуть, – новинка не лише для України. Схожі системи діють у Швеції, Фінляндії, Австрії, Угорщині, Польщі. Наша держава, перейнявши досвід іноземних колег, взяла на озброєння стратегію обліку деревини.

Основне, чого чекають від електронного обліку, – покращення умов праці лісівників. А це – скорочення витрат робочого часу, полегшення у процесі приймання деревини на нижніх складах, можливість вести облік точно і якісно.

Так, головне – нововведення не дає можливості працювати тіньовому бізнесу, злочинним пилорамам та запобігає обігу незаконно придбаної деревини.

Сьогодні, стверджують розробники, електронний облік деревини впроваджують усі управління лісового та мисливського господарства України.

На Волині першими в освоєнні електронного обліку деревини стали Маневицький, Ківерцівський та Городоцький лісгоспи. Зараз за цією програмою уже працюють всі держлісгоспи регіону.

«Електронний облік – це якісний контроль ведення лісового господарства, що полегшує роботу лісівників. Таке нововведення дозволяє збільшувати рентабельність державних підприємств, зменшити кількість незаконних вирубок. Також можна контролювати заготівлю, переміщення, реалізацію та вивезення сортименту. До речі, навіть за кордон. Звичайно, сприйняли нове у роботі не одразу – важко звикати до змін. Та згодом відчули на конкретних результатах, що то – впевнений і правильний крок у якісне ведення лісового господарства», – каже інженер лісового господарства Олена Карпук.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
безліс Показати IP 28 Березня 2013 13:48
А що ж там обліковувати лишилось. Хіба що нагріти руки ще й на придбанні електронної системи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus