USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Лелека «прописався» в обійсті волинян. ВІДЕО

17 Жовтня 2011 11:51
В обійсті Сільчуків із села Полапи Любомльського району близько 6 років живе лелека: тут його годують, оберігають і навіть купають.
Про це йдеться у сюжеті Волинської ОДТРК.
«Була зима, мабуть, 6 чи 7 років тому. Він жив у мого дядька в іншому селі. Його випустили і він пропав. Цілий тиждень його не було. В нас тут трактор в гаражі. Коли тато відкрили гараж, щоб їхати щось робити, вони почали мене кликати: ходи щось побачиш. Коли вони відкрили, ми побачили, що там стоїть лелека», – розповіла господиня Любов Сільчук.
Лелека білий вже давно вважається повноправним членом родини. Через травму крила він не зміг полетіти у вирій.
Любов Сільчук розповіла, що птах не тримається одного місця, часто навідується і до сусідів, але під вечір все одно повертається додому.
Якщо лелека голодний, то стрибає на поріг і з сичанням просить їжі.
«Деколи купую рибу. Коли м'ясо даємо, сало. Блінчики смажені може їсти, налисники, вареники. Йому все що твердіше, що може він вхопити в дзьоб. Буває, може пшеницю їсти, але йому довго поки він наїсться», – розповіла жінка.
Лелека подружився із домашніми птахами, собакою, кішкою. Може дати відсіч приблудним псам та котам. З пересторогою ставиться до невідомих осіб.
Найбільше ж довіряє господині.
«Я його мию раз в рік, два рази в рік. Сушу його сушкою, бо йому дуже холодно, якщо надворі холодно», – каже вона.
Птаха хотіли віддати в зоопарк, розповідає Любов Сільчук, однак, як вважають, там його так оберігати і любити не зможуть. Тому й живе він у господі Сільчуків.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Антон Показати IP 18 Жовтня 2011 21:49
Дай Бог здоров"я цим добрим людям...
Вася Показати IP 21 Січня 2012 22:42
Лююа ти дуже гарна....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus