USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.56 10.75

Кожна сотка у Шацькому районі – на вагу золота

9 Січня 2013 15:48
Кожна сотка у Шацькому навчально-дослідному лісовому господарстві – на вагу золота.

Про це розповідають працівники установи, - інформує ВОДТРК.

Так, з хорошими виробничими показниками увійшов у 2013-ий рік колектив Держпідприємства «Шацьке навчально-дослідне лісове господарство». Основне його завдання, мовляв, - догляд за лісовими культурами та охорона довкілля.

Площа земель лісового фонду ДП «Шацьке навчально-дослідне лісогосподарство» – понад двадцять тисяч гектарів. Тут лише торік було висаджено майже вісімдесят гектарів лісових культур, з них майже третину - на малопродуктивних сільськогосподарських землях.

Держпідприємство об’єднує чотири лісництва. На їх базі проходять практику студенти Шацького лісового коледжу. Досить унікальним, розповідають, є Ростанське лісництво, що межує з лісами Білорусі та Польщі, в урочищі «Географічні культури» 50 років тому були висаджені сосни зі всіх куточків колишнього Радянського Союзу. Крім догляду за лісовими культурами, працівники господарства прокладають дороги, очищають канали.

Зокрема, шацькими лісівниками вже заготовлено чотири тонни соснових шишок. Цього року посадять теж майже 80-ти гектарів лісових культур, але є проблема із землею під нові насадження. «У Шацькому районі кожна сотка землі - «на вагу золота»», - зазначають у лісогосподарстві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus