USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Хай-так: Apple запатентувала смартфон із овальним дисплеєм. ФОТО. ВІДЕО

5 Квітня 2013 09:05
Багатомільйонна армія шанувальників компанії Apple очікувала «телефон з сенсорним екраном без рамки» ще у п’ятому поколінні IPhone.

Схоже, їх сподівання, хоч і з затримкою, але все-таки будуть не тільки виправдані, а ще й перевершені. Деякі з патентів дозволяють припустити, як саме виглядатимуть нові пристрої різних компаній. Не так давно Бюро по патентах і торгових марках США опублікувало новий патент Apple на смартфон з «цільним корпусом з AMOLED-дисплея». Подібна технологія може дозволити розробити iPhone, корпус якого буде складатися виключно з дисплея. Замість стандартних методів управління за допомогою фізичних кнопок, в патенті пропонується використовувати бічні грані смартфона для регулювання гучності або яскравості дисплея.




Крім цього Apple описала в патенті спеціальну технологію, що дозволяє відсівати випадкові натискання користувача на неактивну частину екрану, а також технологію розпізнавання обличчя користувача.

Реальність дещо остудила самі гарячі голови: екран отримав пропорції 16Х9, трошки потужніший процесор, трошки краща матриця фотоаппарата. Тож чи зупинився парад ідей разом зі смертю головного ідола з Купертіно Стіва Джобса? Чи втратила Apple здатність дивувати світ?

Уже з'явився вражаючий концепт смартфона iPhone 6, який створив дизайнер Chris Youn. Ми маємо справу з 3D комунікатором, який використовує великий дисплей, має вигнуту форму, і підтримує візуальний контроль, голосові команди і голографічну графіку.




Нагадаємо, про аналогічну розробку ще в 2011 році говорила фінська компанія Nokia: тоді фіни продемонстрували зображення і рекламний відеоролик смартфона Nokia GEM, лицьова, тильна і бічні панелі якого складалися з сенсорних дисплеїв. Як і у випадку з запатентованим «смартфоном» Apple, пристрій з країни Суомі дозволяв вивести на будь-яку частину поверхні будь-яку інформацію, у тому числі і кнопки для активування функцій. Смартфон-дисплей від «яблучної» компанії додатково буде здатний визначати положення користувача і надавати інформацію на тій стороні, яка в даний момент є для користувача фронтальною.
Звернемо увагу на ще один цікавий момент - тип дисплея. Справа в тому, що виробництво саме AMOLED-екранів активно розвиває компанія Samsung, чия роль головного конкурента Apple на мобільному ринку завдяки гучним судовим процесам відома сьогодні мало не всім. Більш того, на ілюстрації до нового патенту Apple помітно, що смартфон з корпусом, «обгорненим» в дисплей, має нерівну, вигнуту поверхню. А вигнуті AMOLED-і OLED-екрани це знову-таки - спеціалізація Samsung. Нарешті, варто згадати, що не так давно глава Apple Тім Кук відкрито назвав якість зображення екранів на органічних світлодіодах жахливим.
Утім, не варто чекати швидкого релізу нового пристрою компанії з подібною технологією, так як виробники гнучких дисплеїв не готові виробляти їх в достатній кількості для багатомільйонних партій iPhone.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Саша Показати IP 6 Квітня 2013 20:26
цьому відео вже більше 2-ох років. Автор знайди щось свіжіше

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus