USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Інноваційні окуляри-комп’ютер, які реагують на голосові команди. ФОТО. ВІДЕО

23 Лютого 2013 14:40
Компанія Google розкрила деякі деталі користувальницького інтерфейсу і функції інноваційного комп'ютера у формі окулярів Google Glass.

Користувач може управляти пристроєм голосовими командами, які починаються з фрази «Ok Glass». Він може попросити Glass знайти інформацію в пошуковику Google, зняти фотографію або відеоролик, почати відеочат з іншим користувачем або скористатися навігацією. Діалогове вікно розташовується в правому верхньому кутку інтерфейсу, і в режимі очікування воно може відображати час або погоду, - йдеться на Аdme.ru.

Відеоролик показує здатність пристрою переводити мову в текст і здійснювати переклад слів і виразів на різні іноземні мови. В аеропорту в діалогове вікно Glass можна вивести актуальну інформацію про термінал, вихід на посадку і часу вильоту рейса. Хоча ряд функцій комп'ютера Google анонсувала і раніше, ці можливості не отримували широкого розголосу.

Крім функціоналу, Google в подробицях продемонструвала зовнішній вигляд пристрою. Так, Google Glass оснащений невеликим дисплеєм, закріпленим навпроти правого ока носія, гнучкою лівою дужкою і можливістю зміцнити на оправі додаткові лінзи.

Пристрій доступний в п'яти колірних рішеннях - білому, чорному, сірому, оранжевому і блакитному. Інтернет-аудиторія активно відреагувала на публікацію відеоролика про футуристичному комп'ютері - фраза Google Glass вже близько години тримається у трендах Twitter.

Одночасно компанія оголосила про розширення програми передзамовлень на Google Glass. Мешканці США до 27 лютого можуть взяти участь у конкурсі, де їм потрібно в 50 словах пояснити, як би вони хотіли використовувати пристрій. До розповіді можна додати до 5 фотографій і 15-секундне відео. Однак навіть переможці конкурсу не зможуть отримати пристрій безкоштовно - як і розробникам, які оформили попередні замовлення раніше, прототип Google Glass обійдеться їм в 1,5 тисячі доларів. Пристрій повинен з'явитися у продажу на початку 2014 року.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus