USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Фонд Ахметова поставив Волинь на 12-те місце. РЕЙТИНГ

23 Січня 2012 13:07
Волинь посідає перше місце за рівнем розвитку фінансового ринку та за складовою «інституції». Водночас погані оцінки отримали транспортна і комунікаційна інфраструктури регіону.

Про це йдеться у щорічному дослідженні конкурентоспроможності регіонів України, яке здійснив Фонд Ріната Ахметова «Ефективне управління».

Як повідомили у фонді, в дослідженні взяли участь 2 100 компаній, які оцінювали регіони за такими показниками: рівень розвитку інституцій, інфраструктура, макроекономіка, охорона здоров'я та освіта, ефективність ринків праці, товарів і капіталу, забезпеченість новими технологіями, рівень розвитку бізнесу та інновації.

Волинська область цьогоріч опинилася на 12 місці в загальному рейтингу конкурентоспроможності регіонів.

Під час оперативної наради 23 січня голова ОДА Борис Клімчук відзначив, що на цю позицію область «потягнула» інфраструктура.

Відповідно до опублікованих даних, Волинь посіла 24-місце за цим показником. В поганому стані розвиток залізничної, портової та авіаційної інфраструктури.

За складовою «інституції» та рівнем розвитку фінансового ринку Волинь посіла перше місце. Це стало можливим завдяки високим оцінкам показників етики і корупції та ефективності державних органів влади. Зокрема в області найвищий показник цільового використання коштів та довіри громадськості до політиків.

Провідна позиція Волині за рівнем розвитку фінансового ринку пояснюється наявністю певних фінансових послуг, доступністю венчурного капіталу та легкістю отримання позичок. Також високе місце регіону в рейтингу пояснюється позитивною оцінкою ефективності антимонопольної політики і ступенем орієнтації на покупця.

Водночас якість електропостачання та доріг отримали досить непогані оцінки – 9 та 11 місця відповідно.

До всього, найпроблемнішими факторами для ведення бізнесу названо нестабільність державної політики та податкові ставки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
тиць-здиць Показати IP 23 Січня 2012 14:09
"Волинь" і так на 12-му місці. Шо з Кварцяним, шо вже без нього.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus