USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Діти з колонії вишивають картини. ФОТО

30 Травня 2012 13:24
Уже сім років при Ковельській виховній колонії працює гурток вишивки.

Виник він спонтанно, - повідомила старший інспектор у зв’язках із ЗМІ та громадськістю управління Державної пенітенціарної служби України у Волинській області Ольга Купчинська.

Гурток вишивки виник при школі виховної колонії спонтанно сім років тому. Ним керує педагог Валентина Андрощук. У засуджених завдяки цьому творчому заняттю виробляється відчуття смаку, терпеливість. Декотрі юнаки навіть підказують керівнику гуртка, який колір застосувати до вишивки.

Найбільш старанними вишивальниками є Ігор Родіті, Микола Сухов, Іван Лунгу. У гуртка є значні досягнення: роботи хлопців демонструвалися на міжнародних виставках у Стразбурзі, Берліні, отримали нагороди від колишнього предстоятеля УГКЦ Любомира Гузара.

Серед робіт – багато ікон, пейзажів, портретів видатних українців: Тараса Шевченка, Лесі Українки, Івана Богуна.

Зокрема роботи дітей із колонії демонстрували і на огляді-конкурсі творчих колективів шкіл і позашкільних навчальних закладів. До павільйону підходило чимало відвідувачів. Роботи засуджених особливо зацікавили жінок, котрі розглядали вишивки. Вони були вражені, що такі масштабні та охайні роботи створили чоловічі руки.

У підсумку кілька вишитих картин навіть купили. А виручені гроші підуть на розвиток гуртка, наприклад, на придбання ниток та полотна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus