USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

Чим дивувала «Ніч у замку Любарта». ФОТО. ВІДЕО

3 Липня 2016 15:55
Лицарі і феї, привиди та вогняна сторожа, дивовижні істоти заселили на одну ніч замок Любарта.

Нагадаємо, після трирічної перерви унікальне дійство знову зібрало сотні лучан серед мурів старовинного замку-перлини Луцька.

Одразу ж після дитячої вистави у виконанні акторів лялькового театру, відкрилася перформансна сцена.
Містичні істоти на ходулях від Liumanow Show прибули до Луцька аж із Києва, а луцький гурт Garage Drum Show виконав музичну композицію. Під бій барабанів та середньовічні мотиви відкриття стало незабутнім, обіцяючи нові сюрпризи глядачам.
По тому дійство перемістилося на головну сцену. Насичена програма не дозволяла сумувати. Колектив шоу-проекту «Бармаглот» з Мінська (Білорусь) декілька разів виходив на сцену.
Перший виступ – сюрреалістична казка «Метаморфози», оформлений як неонове шоу.
Час від часу дійство переходило з головної на перформансну сцену – під мури замку. Так, актори разом з відомим каліграфом Кирилом Ткачовим, прописали трипритих - три легенди замку Любарта на великих полотнах. А паралельно – герої легенд ожили на помості.
Перша історія розповідає про княжу, яка врятувала замок від нападу, заховавши ножі у вінках і підібравшись так до воєводи ворожого війська. Друга легенда розповідає про княжих соколів, які мешкали на Соколиній вежі. А третя – про Оксану, чий привид досі блукає замковими мурами: дівчину уподобав начальник сторожі, та вона не скорилася і він віддав її на поругу сторожі. Потім тіло Оксани розрубали на шматки, а на мурах оселився привид Оксани, який блукає замком, шукаючи перстень. Хто його знайде – на себе накличе біду.

На концертній сцені також не обійшлося без театралізованого дійства. Луцький театр «ГаРмИдЕр» під акомпанемент гурту «J.A.Y.a.H» виконав перформанс-імпровізацію «По білому».
Крім того, на сцені тішили глядачів гурти«Yonati» (Польща), «Оленки» (Львів), «J.A.Y.a.H» , «АССА» (Київ).
Коли ж до публіки вийшли учасники колективу «Luiku» - під сценою всі вскочили зі своїх місць.
І танцювали аж до завершення виступу «The HARDKISS».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Кирило Ткачов Показати IP 8 Липня 2016 12:39
Дякую за статтю! Тільки виправте, будь ласка, слово "каліграфіст" на "каліграф".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus