USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.70
  • PLN 10.77 10.92

Чудернацькі назви українських селищ

23 Листопада 2012 12:47
Українські міста та села здатні вразити пересічного українця не тільки історією чи звичаями, але й, подекуди, своїми назвами.

Перелік населених пунктів із цікавими і красномовними назвами оприлюднили «Коментарі».

Іноді достатньо лише поглянути на назву того чи іншого населеного пункту, аби підсвідомість одразу визначила, що там чекає на подорожнього. Так трапилося і з Волинською областю, де є купа селищ із чудернацькими назвами. До цього переліку увійшли Свинарин, Печихвости, Сирники та Гайки.



Українські топоніми доводять і те, що наші предки не лише вміли працювати та вести хатнє господарство, але й не гребували розвагами та оковитою. Так, скажімо, на Сумщині до бочечки так притулялися, що потім якісь бояри не могли на ноги піднятися, про що красномовно свідчать назви Бочечки та Боярове-Лежачі. На Житомирщині є села із назвами Гулянка та Закусили, а Кіровоградщина наочно демонструє наслідки вживання алкогольних напоїв, адже тут є населені пункти Наливайка та Братолюбівка.



Однак, є в Україні і назви, які геть нічого не говорять непідготовленому гостю. Навіть здогадатися про їхнє значення іноді неможливо.



Утім, якими б дивними не виглядали для сучасників назви, за ними ховається нехай маленька, але від того не менш важлива частинка української історії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Леонід Показати IP 23 Листопада 2012 15:17
Навіз
Її до Леонід Показати IP 24 Листопада 2012 07:26
Це село в якому ми всі, Українці при нашій владі і культурі живемо.
))) Показати IP 23 Листопада 2012 19:56
Новини
А Показати IP 25 Листопада 2012 18:55
Навіз-гарне село. А головне нова дорога. Таку в Луцьку ще треба пошукати.
Еней Показати IP 27 Листопада 2012 12:00
село Мочалки на Волині

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus