USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.00 41.45
  • PLN 10.35 10.53

НП: Луцьких дітей відправили у табір, діяльність якого припинена?

18 Липня 2013 16:24
Волинські діти знову потрапили в халепу. 11-ого липня група підлітків з Луцька виїхала на відпочинок до Чорного моря, а тепер діти голодують у оздоровчому таборі.

За інформацією «Четвертої Влади», 48 дітей з Луцька поїхали в оздоровчий табір «Альбатрос» Миколаївської області Березанського району і потрапили в «нелюдські» умови.

«Волинські новини» знайшли згаданий оздоровчий табір в базі даних «Українського юридичного порталу», де статус підприємства значиться одним словом - «Припинено». Інформацію про те, який статус у закладу зараз, доки не вдалося з’ясувати.

Батьки розповідають, що їхні діти перемагали у різноманітних конкурсах, і відділ молоді та спорту Луцької міської ради відправив їх на відпочинок та оздоровлення до моря. Вони там мали перебувати 21 день, але діти телефонують постійно додому і просять звідти забрати.

Діти скаржаться на неякісне харчування і на примус пити воду з-під крану. На телефонні дзвінки журналіста з відділу молоді та спорту Луцької міської ради поки ніхто не відповідає: не піднімають слухавки або «збивають» телефонний дзвінок.

Батьки заплатили кошти лише за дорогу - 300 гривень. Перебування у таборі для дітей – безкоштовне. За словами занепокоєних батьків, їхні діти поїхали туди не відпочивати, а вчитись виживати. Батько 13-річного хлопчика Микити каже, що скоро поїде визволяти свого сина із антисанітарної «тюрми». Наразі 45 дітей залишилось у «оздоровчому» таборі, адже трьох вже батьки забрали.

Батьки з’ясували, що «Альбатрос» отримав останню атестацію у 2006 році. А це, ні їхню думку, свідчить про те, що там нема належних умов для перебування дітей. Але саме цей табір виграв тендер.

- У нашому відділенні сім’ї молоді та спорту сказали, що табір виграв цей тендер, - каже мама двох дівчаток Аполінаія Дігалевич. - А на яких умовах? Невідомо. Як би ми не хотіли, щоб наші діти попали на море, але ми переживаємо, в першу чергу, за їхнє здоров’я. До цього часу наші діти оздоровлювалися управлінням сім´ї і молоді та спорту я не можу сказати, що там було 5 зірок. Ми хочемо, щоб були нормальні умови, харчування, вода була і сітки від комарів. Невже ми так багато вимагаємо?

Мати двох дочок 13 і 14 років Леся Ковалець розповідає, що діти навіть не мають де прийняти душ, а купалися лише в морі. Також зауважила, що вони постійно дзвонять і просять, аби їх звідти чимшвидше забрали.

- Мухи літають у столовій. Дитина каже, що не хочу їсти, бо там все холодне. Нема гарячих страв. В запіканці моя дитина знайшла волосся і не їла нічого. Також не вистачає питної води. Коли у них запаси прісної води закінчились, вихователь сказав, щоб з крана напилися. Душ діти не приймали 3 дні, в туалет періодично не дозволяли ходити. Ліжко прогинається, але моя дитина каже, що спати можна. Розетки не працюють, - розказує пані Леся.

Також вона додала, що вожаті заборонили розказувати про всі деталі перебування у таборі. За її словами, деякі діти бояться говорити про це, бо сказали, що зроблять їм «темну».


Батьки несуть передачу дітям.


Сумка із харчами для голодних дітей



Мати двох дівчаток Аполінарія Діганевич занепокоєна, що її діти не мають, що їсти у таборі. Вона навіть передала цілу сумку продуктів для дітей, коли інші батьки їхали забирати своїх дітей.

- Одного разу давали сосиску несвіжу. Моя дитина спить на поламаному ліжку. Яка вона приїде? Я не знаю, чи не буде у неї сколіозу? Я не можу гарантувати, що вона не приїде з круглою спиною…

Також могли й сітки від комарів там поставити. Окрім того, в таборі функціонує курилка для неповнолітніх дітей. Коли вони тільки приїхали, їм повідомили, що вони можуть курити спокійно. А дітям – 13-15 років! - скаржиться пані Аполінарія.

Тетяна Маркусь поїхала забирати сина Микиту одразу після зустрічі із журналісткою, бо їй, каже, страшно залишати дитину в таких умовах.

- Мій син там нічого не їсть… Кашу не можна їсти, мухи плавають в чаї… Нещодавно був інцидент і вожатий вдарив його у обличчя. Мій син вже не може дочекатись, коли звідти поїде.

Вона додала, що вже на місці буде розбиратись, за що вдарили її дитину.

17 липня батьки дітей відправили передачі своїм чадам. В основному там був «сухий пайок». Зокрема печиво, булочки, фрукти, чай, цукерки, сухарики, узвар домашній, питна вода, ізюм, горішки та інше. Батьки Микити охоче погодились допомогти.

В соціальній мережі ВКОНТАКТЕ є сторінка оздоровчого табору «Альбатрос». Там є чимало фотографій з відпочинку дітей. Однак діти навіть у соціальній мережі пишуть, що умови проживання зовсім неідеальні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Філолог Показати IP 18 Липня 2013 16:50
ЖУРНАЛІСТИ!!!!! АГОВ!!!! ЧП - чрезвычайное проишествие НП - надзвичайна подія Вчіть українську мову
Вася Показати IP 18 Липня 2013 16:56
Фатить соплі жувати, та гадати - відрядження, відеокамера, чесний матеріал.
Петро до Вася Показати IP 18 Липня 2013 17:13
Василю, я, конечно, дико извиняюсь, может мое мнение не совпадет из Вашим, але правильніше, мабуть, писати "ХВатить"
Вася до Петро Показати IP 18 Липня 2013 21:52
Петю в анегдоті їжачок казав ффффатить. А батьками мають зайнятися служба захисту дітей. Замість того щоб проклинати і пакунки збирати, в бус і дітей забирати. Халявщики і жлоби а не батьки.
Коля до Вася Показати IP 18 Липня 2013 22:05
Я б своїх невідомо куди ніколи б не відпустив.
Галина Федорівна Показати IP 18 Липня 2013 17:33
Батьки!не економте на власних дітях і не шукайте як би оздоровити їх чужим коштом!судячи зі статті саме так ви іробите ,причому не перший рік!
Левчинський Показати IP 18 Липня 2013 19:14
а що то за клухи такі товсті на фото? розпаслися в шир не слабо!
Коля Показати IP 18 Липня 2013 19:28
У тренажерний зал поспішають!
Левчинський до Коля Показати IP 18 Липня 2013 20:18
розвеселив все товариство, молодець, маєш рацію
Подивована Показати IP 19 Липня 2013 10:06
Галині Федорівні. "Кошт" не чужий, бо, зокрема, я як платник податків вкладаю в нього немалу копійку. І де моя доля соціального захисту? До сокири!
Настя Показати IP 9 Грудня 2013 22:37
Я була в цьому таборі!!!! і нічого подібного там небуло!!! звичайно не 5 зірковий готель але там класно!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus