USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Через кордон ходитимуть 10 тисяч чоловік

30 Травня 2012 18:10
Європейські Дні Добросусідства «Кордон 835» традиційно відбудуться на кордоні України і Польщі на території сіл Кречів і Крилів Іваничівського району Волині. Цьогоріч подія триватиме лише протягом одного дня, 24 червня.

Про це йшлося під час наради в ОДА 30 травня.

За словами начальника управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Волинської ОДА Андрія Ломаги, офіційно захід відкриють опівдні. Саме тоді розпочнуть пропускати учасників свята через кордон. А офіційна зустріч делегацій України і Польщі відбудеться на мосту, який встановлять на кордоні двох держав, о 14.00. Окрім того, представники усіх релігійних конфесій проведуть екуменічну молитву.

Ломага додав, що увечері з концертною програмою виступить луцький гурт «Фіолет». У межах події заплановані фестиваль народної творчості, виступи аматорських колективів з обох сторін, дискотека та феєрверк на завершення свята. Зокрема, з боку України виступлять фольклорний колектив «Серпанок» і молодіжний гурт «Елегія».

Заступник міського голови Нововолинська Едуард Савік додав, що під час Днів Добросусідства відбудуться також спортивні змагання – товариський футбольний матч між командою з Нововолинська та представниками з Польщі. З його слів, для трансляції матчу з обох боків від кордону встановлять 2 телебіми.

Зі слів голови Іваничівської РДА Лідії Томашевської, облаштування території і забезпечення порядку – на районній владі, а також міліції, ДАІ, служби автодоріг та медиків. Окрім того, обіцяють встановити рятувальні пости на березі Західного Бугу.

Прикордонники та митники запевняють, що пропускатимуть людей через кордон без збоїв. Загалом очікують, що кордон перетнуть понад 10 тисяч осіб.

На українському боці встановлять криту сцену для концертів. Але, за словами Едуарда Савіка, можуть виникнути проблеми зі звуковим обладнанням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus