USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

11-класники прийшли на уроки в повзунах. ФОТО

23 Квітня 2012 18:26
Традиція прощатися з дитинством в одинадцятикласників Луцького НВК №26 існує вже три роки. В один з останніх днів навчання вони приходять на уроки в дитячому одязі та з іграшками. Навіть до вчителів промовляють невиразно, так, наче їм не по 17, а по 4 роки.



Цього разу підлітки, які менш ніж через місяць покинуть стіни школи, на святкування Дня дитинства принесли з собою улюблених м’яких ведмедиків, песиків і кішечок, пластмасових солдатиків, машинки та інші іграшки.



Більшість юнаків і дівчат були одягнені в строкаті маєчки, шортики чи спіднички, а ще були одинадцятикласники у чепчиках, слинявчиках і навіть з пустушками. «Дитинство – безтурботна пора, коли ти щось наробиш, тебе не будуть сварити. Найяскравіші моменти в житті. Перше кохання, перша бійка. Це, коли немає несправедливості. Дитинство – це розбиті коліна, лікті», ‒ діляться думками школярі.




На перервах школярі розважалися, фотографувалися, грали в різноманітні ігри. Кажуть, що в такий спосіб прощаються з дитинством.





Педагоги НВК №26 кажуть, що сприймають оригінальну традицію учнів прощатися з дитинством досить спокійно і намагаються цього дня школярів не сварити. Також констатують, що навчанню витівки юнаків і дівчат не заважають. Так, куратор 11-В Наталія Карплюк розповіла: «Діти – щасливі. Вони прощаються зі школою, до їх свідомості починає доходити, що вони вже подорослішали. Вони з радістю до цього дня готуються. Для мене це – переосмислення процесу навчального і виховного. Вже по-іншому дивишся на цих дітей – випускників. Відходять у минуле всі неприємності»



Хвилюючий цей день для класних керівників, адже він нагадує про наближення свята «останнього дзвоника», вручення,так званих, атестатів зрілості, та, зрештою, випускних вечорів. Куратор 11-Б класу Лариса Степанова під час розмови про відзначення дня дитинства не стрималася й заплакала разом зі своїми учнями. Вона навчає й виховує їх уже 7 років, каже, що розлучатися буде важко: «Вони мені стали, як рідні діти. Вони є свідками, кожного уроку, кожної перерви я – разом з ними»

Завуч школи з право-виховної роботи Наталія Савош нагадала, що традиція проведення Дня дитинства існує у школі 3 роки. З її слів, цього дня школярі поводяться, як малі діти, – бігають, кричать, стрибають, але їм ці витівки вибачають. «Вони знають, і ми розуміємо, що через декілька днів школярі вирушать у доросле життя. А потім їм, як і нам, ще не раз захочеться повернутися у дитинство, хоч на 5 хвилин», ‒ розповіла педагог.



Зауважимо, що більшість подій Дня дитинства учителі та й учні фіксують на фото- та відеокамери, а потім усе це залишається їм на згадку про останні дні навчання у школі. Також одинадцятикласники виготовляють спеціальні плакати зі світлинами учнів, якими ті були у дитинстві й тепер.











Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
D Показати IP 23 Квітня 2012 22:08
Вау, як оригінально
Kventin Показати IP 24 Квітня 2012 08:50
Молодці!
Оля Показати IP 24 Квітня 2012 10:13
Прикольно )))))
Вже дуже Доросла Показати IP 24 Квітня 2012 10:15
Які класні дітлахи! Пам*ятайте, згадуйте ці щасливі миті, вони зможуть повторитися вже тільки з Вашими власними дітьми. І бережіть рідних батьків. Для них, попри усе, Ви навіть у 30-40-50 років ті самі діти!
Ольга Показати IP 24 Квітня 2012 10:58
Як прикольно, як класно.Молодці діточки.Дай бОЖЕ ВАМ ЩАСЛИВОЇ ЖИТТЄВОЇ ДОРОГИ,ХАЙ бОГ ВАС УСІХ ОБЕРІГАЄ ВІД ПОГАНИХ ЛЮДЕЙ,ЩОБ УСЕ ВДАЛОСЯ,ЩО ВИ ЗАДУМАЛИ.ХАЙ КОРАБЕЛЬ ДОРОСЛОГО ЖИТТЯ ПЛИВЕ ЛЕГКО І ТИХЕНЬКО,ОБМИНАЄ ВСІ КРУТІ ПОВОРОТИ І ТРАМПЛІНИ.Хай Ангел охоронитель буде завжди поруч з вами.
@ Показати IP 24 Квітня 2012 12:28
Я теж долучу і своє "Молодці!!!!"Щасливої вам дороги в дорослому житті!
Руслана Показати IP 24 Квітня 2012 13:08
фотки СУПЕРСЬКІ!!!
))) Показати IP 24 Квітня 2012 15:21
отпад!
аноним Показати IP 24 Квітня 2012 16:36
маразм
Панночка Показати IP 24 Квітня 2012 18:23
супер, молодці, гарна,позитивна ідея, побільше б креативності у буденність нашу...
Луно Показати IP 24 Квітня 2012 23:31
Супер. Але цікавий факт. При цьому дівчата виглядають сексуально, а хлопці як дибіли. Чому так???
ага до Луно Показати IP 26 Квітня 2012 18:32
Слухай, Луно!!!Краще поглянь на себе у дзеркало, ясно???...там ще і не такого, як ти сказав,"дибіла" побачиш!!!кому шось не подобається, то тихо сидіть і сопіть собі!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus