USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.55 10.70

10 незвичних розваг і традицій на Різдво. ФОТО

6 Січня 2013 13:02
Для більшості людей Різдво – це запашні гілки ялинки, шарудіння паперу від подарунків, вогники, теплі напої та смачні наїдки.

Про значно менш спокійні традиції розповідає видання Time, – повідомляє «Українська правда. Життя».

«Моржі» англійського міста Брайтон щороку на Різдво влаштовують купання в крижаній воді. З теплого одягу на учасниках заходу Christmas Day dip може бути хіба що костюм Санта Клауса.



Сотні відчайдухів збираються для святкового запливу й у передмісті Дубліна, Сендікоув. Після занурення учасникам рекомендують випити бренді.



Чоловіки з баварського високогірного селища Шьонау на честь Різдва вбираються в традиційні костюми, виходять надвір та від душі стріляють із ручних мортир.



Різдвяне змагання щороку відбувається в одному із найстаріших клубів плавців Великої Британії. Організація, відома як Serps була заснована в 1864-ому році. Збираючись на озері Серпентин у Лондоні, учасники здійснюють заплив на 100 ярдів (91 метр).



На півдні американського штату Луїзіана напередодні Різдва розпалюють багаття. За місцевим повір’ям, це роблять для того, щоби Папа Ноель не заблукав і вчасно приніс дітлахам подарунки.



Перед Різдвом в Італії відбувається фестиваль Єпіфанії, головною дієвою особою якого є відьма, La Befana. Так, під час дійства у місті Урбанія відбувається парад чаклунок, які вручають діткам подарунки.



Марафони Санта Клаусів щороку відбуваються в різних куточках світу, зокрема, і в японському місті Кіото.



Напередодні Різдва на Кубі відбувається Parrandas – дуже гучний релігійний карнавал із барабанами, прикрашеними платформами та салютами. Ця традиція з’явилася 200 років тому, коли один місцевий священик відрядив хлопчаків-служок на вулиці калатати по каструлях та сковорідках, аби люди не проспали опівнічної меси.



Навколо альпійського селища Бішофсвізен на Різдво гасають «солом’яні дияволи» в страшних масках. Цю традицію місцеві мешканці зберегли ще з язичницьких часів.



Любителі «пляжного Різдва» цього дня люблять смажитися на пляжі Бонді, коло Сіднея, Австралія.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
MAC Показати IP 6 Січня 2013 13:21
ДОБРЕ ЩО НЕ ПИЯЧАТЬ!!
ss6669 до MAC Показати IP 6 Січня 2013 18:10
ти уважно читав хоча б першу традицію?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus