USD 41.30 41.50
  • USD 41.30 41.50
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.70

У Луцьку знову не змогли вирішити долю землі автостанції

10 Листопада 2015 12:45
Через відсутність кворуму засідання погоджувальної комісії щодо детального планування території прилеглої до АС №1 визнали неправочинним.

Засідання погоджувальної комісії з врахування пропозицій громадськості щодо проекту містобудівної документації: «Детальний план території прилеглої до АС №1 на вулиці Конякіна, 39 у Луцьку» повинно було відбутися 10 листопада.

Як зауважила голова комісії, заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська, погоджувальна комісія була створена рішенням виконкому. Відповідно до законодавства, до неї увійшли понад 50% представників громадських організацій. Однак на засідання з’явилися лише 12 з 32 членів погоджувальної комісії, відтак засідання було неправочинним (для кворуму необхідна участь не менше двох третин від складу комісії).
Представник підприємця Вадима Ляшенка звертав увагу на те, що представники автостанції (ПрАТ «ВОПАС») навідріз відмовляються брати участь у розробці проекту детального плану території, тож їх недоцільно включати до складу погоджувальної комісії. Він пропонував розпочати слухання, щоб підприємці могли висловити свою позицію, а дорадче рішення ухвалити під час наступного засідання.
На це Лариса Соколовська відповіла, що автостанцію представляє лише один представник. Вона наголосила, що рішення комісії є дорадчим, адже остаточно затверджують детальний план території під час засідання виконкому.

Своєю чергою, заступник начальника управління містобудування та архітектури міськради Ярослав Матвіїв сказав, що розробка детального плану території затягується не через зволікання міськради, а через відмову брати участь в розробці власника приміщення автостанції. З його слів, статус комісії є вирішальним, адже вона повинна врахувати пропозиції громадськості та підприємців.
Лариса Сокловська нагадала, що земельна ділянка належала автостанції, яка в 1990-их роках надала дозволи та погодила встановлення низки торговельних кіосків, які потім були переобладнані в інші об’єкти. Згодом підприємці-власники цих об’єктів намагалися оформити право власності земельних ділянок під торговельними закладами, відтак розпочалися судові спори між підприємцями, які оформили право власності на об’єкти, та автостанцією. Один з підприємців виграв судову справу і відповідно до ПДП, який виносили на розгляд комісії, було узгоджено, що земельна ділянка під об’єктом його власності повинна бути вилучена з автостанції (відповідно до рішення суду).

У підсумку, наступне засідання комісії вирішили провести наступного тижня. Про точну дату учасників погоджувальної комісії повідомлять письмово.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
не рвач Показати IP 10 Листопада 2015 13:11
Ось що чухається земля викинути усіх прихватизаторів на проїзд як і заслуговують
Реаліст Показати IP 10 Листопада 2015 15:18
Ще б наприкінці щось хапнути....
Справедливість Показати IP 10 Листопада 2015 17:53
Замовляти і розробляти документацію в цій ситуації повинна тільки міськрада , оскільки всі інші є зацікавленими особами. А то вийде так, що кто кого поит, тот того и танцует. Чіткий пріорітет - зручний громадський об єкт- тобто автостанція, для потреб лучан, волинян і гостей міста !А для всіх інших - надання сервісних послуг на її території - виключно на конкурсних засадах. А для тих, хто сприяв, приймав участь у приватизації землі, виробленні права власності на кіоски - нехай докажуть свою відданість Закону на Винниченка. Повернути статус-кво через суд. І для влади це буде перевірка на блохастість.
Куди я попав, де мої Показати IP 10 Листопада 2015 18:49
Було би смішно, якби не було так грустно!Та сама Соколовська, і той самий Матвіїв у свій час підписували і рішення, і дозволи на виділення землі на розміщення кіосків, на їх приватизацію, на оформлення власності на території автостанції. А сьогодні Матвіїв рвйот рубаху, а Соколовська китайську кофточку на груді за правоє дєло, відстоюючи справедливість. Таке раздвоєніє лічності може призвести до необратімих процесов !
Андрій Показати IP 11 Листопада 2015 18:07
:) А що там думати? Пропоную позаставляти всю територію автостанції кіосками. Ото буде цікаво.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus