USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

Навколо власності облради – конфлікт із «заручниками» і «рейдерами»

19 Лютого 2016 13:00
Із приміщення, яке належить обласній раді і є спільною власністю територіальних громад в центрі Луцька, виселяють незаконних орендарів. Ті, натомість, кажуть про те, що виселення незаконне, а їх самих утримують в заручниках.

Захищати інтереси самовільних орендарів приїхали представники «Самооборони», які переконували їх написати заяву про незаконне утримання в заручниках. А на місці події працювали працівники патрульної та слідчі Нацполіції, з'ясовуючи, хто є постраждалою стороною, «заручником» і «рейдером».

Конфлікт відбувся сьогодні, 19 лютого, на вулиці Винниченка, 67. Згадане приміщення перебуває на балансі КП «Волиньенергософт» і є власністю обласної ради. Так, близько 10.30 біля одного з входів почали збиратися зацікавлені сторони, поліція та громадські формування.
Як пояснила юрисконсульт КП «Волиньенергософт» Вікторія Пархомук, МПП «Каскад» орендував приміщення площею 151 квадрат на 1 поверсі згаданої будівлі. Договір оренди закінчився 31 грудня 2013 року. І фірмі цей договір не продовжили через несплату. З 2006 року МПП «Каскад» боргує комунальному підприємству за майно 800 тисяч гривень.

Отож, «Волиньенергософт» мусило звернутися до суду, аби стягнути з МПП «Каскад» борг. Але згодом виконавча служба повідомила, що грошей з яких би фірма могла сплатити борг, немає, майна МПП «Каскад» теж немає.

«Термін договору оренди закінчився, але МПП «Каскад» продовжував орендувати приміщення. Ми подали заяву до суду про те, щоб їх виселити примусово. Рішення суду пройшло всі інстанції, у тому числі й Вищий господарський суд, і вступило в законну силу. Було відкрите провадження. 27 січня проводилися виконавчі дії. Виконавець прийшов з працівниками Луцького відділу поліції. Але при проведенні виконавчих дій встановили, що боржник МПП «Каскад» не займає приміщення, що підтверджено договором зберігання між МПП «Каскад» та ГО «Мистецький трамплін». Тобто фірма, не маючи права на це приміщення, передає це його якійсь організації», - зауважила юрисконсульт.
Вона пояснила: укладений договір має бути тристороннім: між власником (обласною радою), балансоутримувачем (КП «Волиньенергософт») і орендарем. А МПП «Каскад» не мало підстав передавати комусь приміщення, яке навіть не займає.

До слова, сьогодні відбулася кульмінація конфлікту. Адже КП «Волиньенергософт» звернулося до обласної ради, щоб повернути йому в управління приміщення, яке незаконно займає МПП «Каскад». Сьогодні створена комісія з числа представників облради та КП «Волиньенергософт» прийшла замінити замки.

«Ми прийшли, а там була одна дівчина, яку попросили зібрати особисті речі. Ми зробили опис всього, що там було на випадок, якщо треба комусь щось повернути. Збираючись, вона передзвонила до «Самооборони», а ми змушені були викликати поліцію. Бо прийшла невідома людина зі зброєю, нам погрожувала, щоб ми не знімали на камеру всього, що відбувається. Страшно, якісь підозрілі люди», - пояснила Вікторія Пархомук.
До приміщення прибули й люди, які назвалися представниками МПП «Каскад». Чоловік на ім’я Роман розповів власну версію події.

«Приміщення орендувалося фірмою в облради. Рішенням суду з жовтня фірму виселили звідси. Та фірма з вересня тут не перебуває, вона віддала на зберігання приміщення громадській організації. Поки спір тривав, ми не могли утримувати приміщення і передали по договору зберігання. Коли прийшов виконавець, то у зв’язку з тим, що тут тієї фірми немає, закрили провадження, бо немає кого виселяти. А громадська організація «Мистецький трамплін» проводила з вересня тут різні свої акції, використовувала для своїх потреб. Сьогодні до нас подзвонили представники організації, що тут відбуваються незрозумілі речі, що прийшли представники обласної ради і поміняли замки», - каже представник МП «Каскад».

А ось працівники патрульної поліції, які прибули на місце, розповідають, що прибули на підмогу іншому патрулеві, аби допомогти звільнити заручницю. Мовляв, дівчину не випускали з приміщення. А щодо самої ситуації, кажуть, то тут дві сторони не можуть вирішити, хто має право на приміщення.

«У присутності цієї дівчини був складений акт, ми змінили замки. А закрилися зсередини, бо боялися відкривати двері: прийшла невідома людина зі зброєю і почала нам погрожувати. Приїхала поліція і ми відкрили двері. Саме ж МПП «Каскад» не мало права передавати це приміщення, бо й не є орендарем», - зазначила Вікторія Пархомук.

А ось представники «Самооборони» наполягали, аби дівчина, яка їх викликала, написала заяву в поліцію, що її утримували в заручниках.
Врешті, на місце прибули слідчі з міськвідділу, які й мають достеменно розібратися в ситуації про заручників і рейдерів.
Насамкінець, додамо: МПП «Каскад» боргує й бюджету Луцька чималі кошти за оренду землі. А ГО «Мистецький трамплін» реалізує в місті проект «Бандера Square», який переміг на конкурсі громадських ініціатив від Луцької міськради. Однак конкурс передбачав максимальне фінансування на 50 тисяч гривень, тоді як всього необхідно 200 тисяч.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 33
КОЛИ МІЛІЦІЯ ЗАПРАЦЮ Показати IP 19 Лютого 2016 13:38
Їх не вчили перевіряти документи на зброю людей які в публічному місці порушуючи правила зберігання та носіння зброї погрожують життю і здоровю людей...Чому на виклики приїджає САмооборона.Встановлення осіб які носять зброю.Дозволи на носіння зброїх і так далі....КОЛИ КОЛИ КОЛИ!!!?????Чи шайка самозваних шахраїх сакмооборони далі житеме "по безпределу"!!!????
галайда до КОЛИ МІЛІЦІЯ ЗАПРАЦЮ Показати IP 19 Лютого 2016 14:31
це ж активісти, їм можна, вони атестацію проводять, самі мебе по голові б"ють і потім про бездіяльність правоохоронних органів розказують.
Микола до галайда Показати IP 19 Лютого 2016 21:37
Самі себе? Гріх так говорити
Микола до КОЛИ МІЛІЦІЯ ЗАПРАЦЮ Показати IP 19 Лютого 2016 21:43
Ці люди країну змінюють. А ви таке пишите
Змінюють для себе до Микола Показати IP 19 Лютого 2016 23:39
щоб більше вкрасти більше бурштину накопати та більше за кришування заробити...
Вяжіть всіх підряд Показати IP 19 Лютого 2016 13:42
коли закінчиться цей безлад..Гнати всіх зі зброєю колонами на СХІД
ХХХ до Вяжіть всіх підряд Показати IP 20 Лютого 2016 01:26
100% підтримую, а то розвели "махновщину", хочете зі зброєю бігати на контракт в ЗСУ, а то гімно бігає як "криша бандітська" і думає що він Цар і Бог бо має ружбайку.
Лучанин Показати IP 19 Лютого 2016 13:46
Самооборона здаєься з бурштину перекинулась на нерухомість. Щей зброєю погрожує!!! Куди дивиться поліція? А , на людей які її атестують....
перець до Лучанин Показати IP 19 Лютого 2016 14:32
А мене цікавить одне - під час атестації всіх направляють на поліграф, а чи пройшли поліграф самі члени цих комісій? Тобто, а судді хто? Ми бачимо певні прізвища, особи, їх називають громадськими активістами, але мені здається, в першу чергу для об"єктивності, треба перевірити на чесність саму комісію, цікавлять питання: чи давали вони хабарі, чи брали вони хабарі, чи вирішували питання в обхід закону, чи лобіюють чиїсь інтереси під час роботи атестаційної комісії, і для прозорості дані поліграфа розмістити в вільному доступі у інтернеті, з коментарями поліграфолога, тоді ми побачимо, хто є хто. а так - це звичайний фарс під прикриттям громадських організацій.
Анонім до перець Показати IP 19 Лютого 2016 15:07
Влучно.Як кажуть,з перчиком.
читач Показати IP 19 Лютого 2016 13:48
ну і що тут дивного....ті го....самооборона і подібні отак нагло і на шару хочуть в центрі міста приміщення мати.....
Лучанин Показати IP 19 Лютого 2016 14:57
"....А ось представники «Самооборони» наполягали, аби дівчина, яка їх викликала, написала заяву в поліцію, що її утримували в заручниках....."...дівчина, яка їх викликала))) Цікаво чи всі люди викликають самооборону?)) Можливо, я від чого відстав в цьому світі?!!! Дайте номер Самооборони!!!!)))))
Рижков Сергій до Лучанин Показати IP 19 Лютого 2016 21:39
066 3418053 самооборона
Читай те пане комент до Рижков Сергій Показати IP 19 Лютого 2016 23:36
І як подобаються результати вашої "роботи"!!??)))Може вже досить піаритись пора братись за справи...Вперед прибирати парки красити лавки рубати кущі замітати двори....та розумію цеж робота сертних вам же теба роботу робить на словах..
Патріот до Читай те пане комент Показати IP 20 Лютого 2016 00:17
Це напевно пишуть неугодні, тим, кому не подобається, що в облраді нарешні почали працювати
Цікаво... до Рижков Сергій Показати IP 21 Лютого 2016 16:13
Це тепер замість 102?
рижков сергій до Цікаво... Показати IP 21 Лютого 2016 19:33
читайте вище. людина попросила номер .Злі Ви
Хлоп Показати IP 19 Лютого 2016 15:20
Палиця прийшов, порядок навів!
КУМ Показати IP 19 Лютого 2016 15:26
Хлібне місце-боротьба буде.Самопомічники там також затерлись.Кого обороняємо.Скоро всіх у воєнкомат.
правник Показати IP 19 Лютого 2016 17:02
це ж приміщення Загрева загріб коли був при владі ГНати в шию
Загрева до правник Показати IP 19 Лютого 2016 22:57
чувак який загрева? будівля в державній власності, напевно ти попутав сайт, час, та статтю
знайко до правник Показати IP 19 Лютого 2016 23:05
Це інший каскад, а не той де загрева має чи не має відношення...
сваха Показати IP 19 Лютого 2016 17:44
а якже та В.В. Дутко здава в оренду приміщення і з 2006 не отримав орендної плати у розмірі 800 000 грн. Хто -хто, а енергоощадний економіст Дутко уміє рахувати гроші...
Правда до сваха Показати IP 19 Лютого 2016 19:13
Ви текст то хоча б читали... Купа судів, рішень і нуль роботи від виконавчої.... Хоча вам всеодно... ви просто коментатор... Ще може захистіться за того алкаша в комуфляжі... надіюсь хоч сьогодні він був тверезий!
Рижков сергій до Правда Показати IP 19 Лютого 2016 21:40
Він пьє тількі на дууууже велики свята
Правда до Рижков сергій Показати IP 19 Лютого 2016 22:53
А свято в нього щодня, ви не зберегли свою репутацію, і стаєте гірше тітушок, ті ховались і вибачались... а це пяне відоме на все місто
Яцилап Рогі Показати IP 19 Лютого 2016 17:54
Облрада незнала що оренда не продовжено з 2014 року? Ой щось там мутно .
Петро Показати IP 19 Лютого 2016 21:34
То розповідайте всю правду! Нашо туди приїхало 20 хлопчіків спортсменів по граждані ( міліція опознала як Варту Порядку)
луцький до Петро Показати IP 19 Лютого 2016 23:06
поліцію не трогайте, хай працюють, змінити ще їм керівництво, щоб при виїзді не диктували хто там має вийти святий і все буде гуд... дайте лбдям працювати
Патріот до Петро Показати IP 20 Лютого 2016 00:21
Варта там була в формі і не треба ля ля....
Тарас Чурило Показати IP 19 Лютого 2016 21:57
Просто ці хлопці з Самооборони таки чином заробляють гроші
Юлія Парій Показати IP 19 Лютого 2016 21:58
А правоохоронні органи чому не вжили заходів
Богдан Луцький Показати IP 19 Лютого 2016 23:15
волинь нюс дослідіть бандерсквер, ті дві лаовчки за 50 000. І шо то за така громадська органзація що такі дорогі лавки дозволяє купувати за державні кошти. мистецький трамплін.... - цікаво хто з лбдей причетних до мистецтва про цей трамплін чув?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus