USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Демобілізований боєць з Волині більше півроку не може отримати землю

18 Лютого 2016 17:33
Більше півроку демобілізований боєць АТО з Волині намагається отримати обіцяну державою земельну ділянку під садівництво. Він підозрює, що їхній розподіл відбувається за непрозорою схемою, а тому стукатиме в усі двері, аби з’ясувати правду.

Про це повідомили у прес-службі Волинського УКРОПу.

В’ячеслав Савчук пішов добровольцем на схід країни ще 2014-го. Пережив не одне бойове зіткнення, служив у контррозвідці. Згідно з українським законодавством пан В’ячеслав, як і решта учасників АТО, має право на земельну ділянку.

Ще в травні минулого року разом з іншими демобілізованими бійцями він звернувся до Головного управління Держземкадастру у Волинській області з документами на отримання восьми соток землі для садівництва на території Пульмівської сільської ради.

У липні заяви попросили переписати, що й зробили учасники АТО. А коли в грудні 2015 року вони вкотре звернулись в управління Держземкадастру, з’ясувалось, що про них забули. Папку з сотнею аналогічних заяв від бійців АТО знайшли у шухляді.
Начальник управління землеустрою та охорони земель Головного управління Держземкадастру Неля Коблюк ситуацію пояснює так: ділянки надати тим бійцям, які мешкають в Шацькому районі.

«Першочергово надавались земельні ділянки учасникам АТО, які проживають на території Шацької селищної ради. Зараз прийняли рішення щодо 117 земельних ділянок в Шацькому району», - розповідає Коблюк.

Зрозумівши, що самостійно не здолає бюрократичну «машину», В’ячеслав Савчук прийшов за допомогою до депутата «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» Олександра Омельчука. Пан Омельчук написав відповідний депутатський запит, а також звернувся в прокуратуру.

Але звернення в прокуратуру результату не дало.

«Таку відповідь, яку мені дали з прокуратури, вона мене не влаштувала. Адже законодавством передбачено виділення земельних ділянок для бійців АТО та родинам загиблих воїнів. І якщо такі були, то куди ж вони зникли ці вільні земельні ділянки», - дивується депутат.

Відповідь із прокуратури не влаштувала і самого В’ячеслава Савчука.

Проблему винесли на розгляд постійної комісії з питань захисту прав людини, законності боротьби зі злочинністю. Член комісії, депутат обласної ради від фракції УКРОП – Олександр Курилюк зазначив, що до роботи Держземкадастру у Волинській області є чимало запитань.

«Серйозно недопрацювало управління тому, що заздалегідь, коли були прийняті перші законодавчі акти, що буде виділятись земля учасникам АТО, потрібно було все планувати, вести переговори з сільськими радами, тобто, бачити загальну картину. Ваше управління не було готове зовсім. Робота на сьогодні провалена і дуже багато конфліктних питань, дуже багато», - зауважив Курилюк.

В’ячеслав Савчук під час засідання комісії сказав, що шукатиме правди до кінця. Учасник АТО звертатиметься до юристів, аби справедливо вирішити ситуацію щодо легковажного ставлення з боку працівників Держземкадастру і таки з’ясує, для кого були надані 166 ділянок і за яким принципом їх розподіляють між бійцями АТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 18 Лютого 2016 17:59
Заборонити перепродавати землю ,бажаючих отримати значно поменшає.
))) Показати IP 18 Лютого 2016 18:21
коментар було видалено
Тарас Чурило Показати IP 18 Лютого 2016 22:01
Зате місцеві там мають гектари, або й самовільно займають землю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus