USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Звіт Клімчука: гроші, спорт і донецькі

6 Березня 2012 17:39
Депутати обласної ради підтримали звіт голови ОДА Бориса Клімчука про виконання цим органом виконавчої влади повноважень, делегованих обласною радою. Схвально проголосувало більше шести десятків обранців громади.
Відбулося це під час 10 сесії облради, 6 березня.
У режимі «запитання-відповідь»
Втім, як губернатор і попереджав раніше, не на всі з запитань він погоджувався відповідати.
Так, Валентина Блінова просила розповісти про використання майна Грабівської школи, але Клічмук сказав, що це питання не стосується делегованих обласній держадміністрації облрадою повноважень. «Є громада, є рада. До того часу, поки громади не навчаться вправлятися з майном, ніхто їм не допоможе. Це не питання рівня Клімчука і обласної ради», ‒ зауважив Клімчук.
Тим часом на запитання «бютівця» В’ячеслава Рубльова губернатор відповів. Воно стосувалося доцільності зміни керівника обласної школи вищої спортивної майстерності. Зауважимо, що питання про звільнення Петра Чикиди з посади директора цієї школи і призначення на цю посаду Миколи Зайченка (колишнього начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА, ‒ «ВН») заплановано розглянути під час 10 сесії облради.
Губернатор зауважив: «Це два куми ‒ Зайченко і Чикида. Вони, коли ми їм не будемо допомагати, розберуться і будуть в команді працювати». Водночас додав, що в обласній школі вищої спортивної майстерності ліквідовано посади, які «не мають відношення до спорту», як наслідок нібито з’явиться можливість більше платити тренерам.
Про поліпшення структури викладу інформації у звіті відзначив «нашоукраїнець» Сергій Слабенко.
Нагадав губернатору про обіцянку надати житло волинському виконавцеві Валерію Мареничу «свободівець» Олександр Пирожик. «На одній із апаратних нарад ви доручили, щоб у березні квартира була в нього», ‒ зауважив депутат.
Клімчук на це з усмішкою відповів: «Знаєш, як у нас, донецьких. Пацан сказал – пацан сдєлал. Ми це зробимо, не знаю, чи це допоможе Валері, але зробимо».
Всі «за» і «проти»
Голова обласного осередку ВО «Свобода» Анатолій Вітів заявив: «Почитав звіт голови і зрозумів: на Волині ‒ рай, але народ того не знає. Може, мало ефірів чи сторінок газет, щоб всі дізналися?».
На думку депутата, влада «провалила» програму економічного й соціального розвитку краю, адже з 71 профінансовано частково лише 42 цільові програми. «По чому ми маємо оцінювати роботу голови ОДА: по рівню зарплати, по безробіттю… Ми на одному з останніх місць в Україні, а це добробут наших людей», ‒ додав Вітів.
Тим часом «нашоукраїнець» Михайло Бегаль визнав ефективними заходи, які втілює виконавча влада краю щодо реорганізації лікувальних закладів. Водночас він зауважив, що варто було б подбати про належне фінансування заходів щодо боротьби з туберкульозом, відповідно до обласної цільової програми.
Серед тих депутатів, які позитивно оцінили роботу губернатора, більшість назвала Бориса Клімчука хорошим управлінцем, який працює в складних обставинах.
Голова обласної ради Володимир Войтович додав, що у губернатора слід повчитися вмінню працювати з людьми й швидко ухвалювати правильні рішення.
***
Звіт голови ОДА депутати Волиньради ухвалили 61-м голосом «за» із 74 зареєстрованих у залі. Лише 7 обранців громади проголосувало «проти», 5 ‒ не голосували і 1 ‒ утримався.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
дідо Показати IP 6 Березня 2012 17:53
Нехай би Клімчук розказав з яких коштів поповнюється фонд Рідна волинь.
VCS Показати IP 6 Березня 2012 19:12
А це мае відношення до його звіту? :) Вже давно писалось з яких коштів! Ну якщо ви заходите в інтернет раз на рік... ну хто вам дохтор! :)
дідо до VCS Показати IP 7 Березня 2012 07:02
Жоного разу він не звітував. Тільки підприємці розказують ,як фінансують цей фонд з погрозами про перевірки податкових,санстанцій та пожежників.
DFGre Показати IP 7 Березня 2012 09:47
Щось я не бачу позитивних моментів в житті.Може ці моменти є у нинішніх чиновників, но у народу точно немає.
nfr Показати IP 7 Березня 2012 13:18
от така от трансформація перед пенсією - із хитрого поліщука в данєцкага пацана...
sosho Показати IP 8 Березня 2012 16:56
Борис Клімчук-це хитрий пристосуванець до любих незручних навіть обставин,в нього є почуття самозбереження.Недарма тримається на плаву стільки часу.ЩО він зробив для людей? фактично -нічого.Для себе і сім"ї-так.Виріс з провінційного вчителя в одіозного керівника-пристосуванця.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus