USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Войтович розказав, що думає про колег-депутатів

7 Травня 2012 16:11
Деякі депутати Волинської обласної ради використовують трибуну для власної реклами. Водночас інші обранці громади ставлять некоректні запитання та використовують сесію для зведення політичних рахунків.
Про це 7 травня під час прес-конференції розповів голова облради Володимир Войтович.
Він не очікував, що сесія розтягнеться на два пленарні засідання. «З одного боку ми бачимо, що депутати почали детальніше вивчати проекти, з іншого – депутати інколи створюють дискусію», ‒ висловився посадовець.
Мовляв, тривалі обговорення були недоцільними при розгляді окремих питань. Для прикладу, він сказав, що звернення до віце-прем’єра Сергія Тігіпка щодо оздоровлення «чорнобильців» потрібно було приймати за 30 секунд.
«Ніякий тендерний комітет в Києві не повинен вирішувати, де оздоровлюватимуться волиняни», ‒ аргументував свою думку посадовець.
Некоректні запитання безкультурних депутатів
Водночас він каже, що намагався надати можливість під час сесії висловитися максимальній кількості депутатів, але, на його думку, вони не завжди дотримувалися базової норми Регламенту ради про обмеження часу виступу.
«Якщо один раз, другий раз це буде, то ситуація в сесійній залі буде некерованою», ‒ додав Войтович.
Також він стверджує, що в обранців волинської громади не завжди коректні запитання. «Наприклад, чому ви за мій запит проголосували так, а не інакше. Але я маю таке ж право, як і інші депутати, виголосити свою думку голосуванням», ‒ сказав посадовець.
Тож він зробив висновок, що депутатам інколи бракує коректності та політичної культури.
Кредит як інструмент політичної помсти
Окрім цього, Войтович прокоментував тривале обговорення рішення про дозвіл на відкриття кредитної лінії керівництвом санаторію «Лісова пісня». «Чомусь у нас виникає безліч дискусій, безпредметних дискусій. Можна лише здогадуватися про істинні мотиви дискусії щодо цього питання. Вони не прозвучали в сесійній залі», ‒ висловив думку голова ради.
На його переконання, таким чином окремі депутати зводили політичні рахунки з керівником закладу Віктором Карпуком.
Як стверджує Войтович, чим ближче до жовтневих виборів до Верховної Ради України, тим гостріші суперечки виникають у раді. «Трибуна сесії не для реклами, а для роботи на благо волинської громади», ‒ зауважив посадовець.
Тема «кнопкодавів» ‒ у руках депутатів
Під час прес-конференції Войтович не оминув увагою тему «кнопкодавства». Мовляв, він готовий вислухати всі ідеї обранців громади щодо змін у регламенті, аби побороти це явище.
«Доля голосу депутата лише в його руках. Я казав усім депутатам, якщо у вас є пропозиції – готуйте проект і подавайте до апарату облради, і він буде обговорений», ‒ розказав очільник ради.
Щодо не підтриманого більшістю обранців громади звернення до парламенту про передачу об’єктів культурної спадщини релігійним організаціям, яке підготував «свободівець» Віталій Собко, то Войтович заявив, що він утримався під час голосування.
«Об’єкти передаватимуть представникам різних конфесій. У суспільстві та раді є прихильники різних конфесій, тому я б віддав перевагу у вирішенні цього питання лише думці фахівців», ‒ пояснив Войтович.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus