USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Волиньрада втрутиться в розкол української адвокатури?

10 Грудня 2012 17:17
Депутат Волинської обласної ради Сергій Слабенко пропонує обранцям громади не стояти осторонь розколу в українській адвокатурі.

Про це пише IA ZIK.

Власне, Слабенко пропонує підтримати звернення членів ради адвокатів і контрольно-дисциплінарного комітету області, представників від регіону до Ради адвокатів України та Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, уповноважених представників адвокатських об'єднань краю «щодо ситуації, яка склалася в зв'язку з виконанням перехідних положень Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».

Планується направити рішення Волинської обласної ради до Президента України, Верховної Ради та Генпрокуратури.

Нагадаємо, своє ставлення щодо розколу української адвокатури вже висловив авторитетний волинський юрист Сергій Сафулько.

Довідково:

«Адвокатура України – недержавний самоврядний інститут, що забезпечує здійснення захисту, представництва та надання інших видів правової допомоги на професійній основі, а також самостійно вирішує питання організації і діяльності адвокатури в порядку, встановленому цим Законом.

З метою забезпечення належного здійснення адвокатської діяльності, дотримання гарантії адвокатської діяльності, захисту професійних прав адвокатів, забезпечення високого професійного рівня адвокатів та вирішення питань дисциплінарної відповідальності адвокатів в Україні має діяти адвокатське самоврядування, яке формується відповідно до Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».

Установчою конференцією адвокатів Волинської області від 05.10.2012 року відповідно до перехідних положень Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» було сформовано органи адвокатського самоврядування Волинської області та обрано делегатами на Установчий з’їзд від адвокатів Волинської області Сафулька С.Ф, Ковальова С.В, Руденко Г.А, Комарницьку О.О, Сорокопуда М.О, Таргонія В.О, Пилипчука В.Ф.

Обов'язок щодо організаційно-технічного забезпечення проведення Установчого з’їзду адвокатів України покладався відповідно до перехідних положень Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» на Вищу кваліфікаційну комісію адвокатури при Кабінеті міністрів України. ВККА поштою повідомила кожного делегата про проведення з’їзду адвокатів України – 17-18 листопада 2012 року в конференц-залі Готельного комплексу «Русь».

Делегати від Волинської області прибули на з’їзд відповідно до поштового повідомлення та зареєструвалися у списках делегатів, сформованих Вищою кваліфікаційною комісією адвокатури при Кабінеті міністрів України. Однак, потрапити в конференц-зал Готельного комплексу «Русь» делегати від Волинської області не змогли, в зв’язку з неправомірними діями деяких керівників органів адвокатського самоврядування від окремих регіонів (міста Києва, Київської області, Донецької, а також Харківської та Закарпатської, де повноваження керівників взагалі є спірними) та члена ВККА (держслужбовця) Ізовітової Л.П, які всупереч перехідним положенням Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», проігнорували інтереси адвокатури та порушили принципи демократичного формування адвокатського самоврядування.

Делегати від Волинської області в числі інших делегатів від 24 регіонів України змушені були перейти до іншого приміщення, а саме кінотеатру «Кінопанорама»за адресою: вул. Шота Руставелі, 19, м. Київ, де Установчий з’їзд продовжив свою роботу

Враховуючи наведене, Рада адвокатів Волинської області, ВКДКА та уповноважені представники адвокатських об’єднань, керуючись перехідними положеннями Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» вважають за необхідне заявити наступне:

1. Вважаємо, що дії та рішення делегатів від Волинської області на Установчому з’їзді адвокатів, який розпочав свою роботу у Готельному комплексі «Русь» по вул. Госпітальній 4, у м. Києві, та продовжив роботу у приміщенні кінотеатру «Кінопанорама» по вул. Шота Руставелі, 19 у м. Києві, такими, що відповідають перехідним положенням Закону України»Про адвокатуру та адвокатську діяльність».

2. Вважаємо Установчий з’їзд адвокатів України, який розпочав свою роботу у Готельному комплексі «Русь» по вул. Госпітальній 4, у м. Києві та продовжив у приміщенні кінотеатру «Кінопанорама» по вул. Шота Руставелі, 19 у м. Києві, таким що відбувся у відповідності до перехідних положень Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» та є легітимним.

3. Прийняті рішення на Установчому з’їзді адвокатів України, який відбувся у приміщенні кінотеатру «Кінопанорама» по вул. Шота Руставелі, 19 у м. Києві, вважаємо легітимними.

4. Усі рішення, прийняті зібранням частини делегатів від окремих регіонів України, яке проходило у конференц-залі Готельного комплексу «Русь» по вул. Госпітальній 4, у м. Києві, вважаємо нелегітимними.

5. 5. Вважаємо дії адвокатів Башенка С.В., Ковбасинської Г.В., Рафальської І.В., Немеша П.В., Ізовітової Л.П., Гайворонської В.В. такими, що зашкодили процесу об’єднання адвокатів України і є по суті розкольницькими, спрямованими на роз’єднання адвокатів та перешкоджання процесу формування адвокатського самоврядування відповідно до перехідних положень Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність». На думку адвокатів Волині, саме ці особи є винними у намаганні зірвати роботу Установчого з’їзду адвокатів.

6. 6. Вважаємо за доцільне з метою єдності адвокатури України Радам адвокатів регіонів на своїх засіданнях відповідно до Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» розглянути питання про ініціювання проведення позачергового з’їзду адвокатів України.

Звертаємось до всіх небайдужих до долі адвокатури в Україні та просимо в межах їх компетенції вжити дієвих заходів щодо відновлення законодавчого демократичного формування адвокатського самоврядування, зокрема, його вищих органів, притягнення до відповідальності осіб, винних в порушені Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» та інформування про це звернення громадськість України», - йдеться у зверненні волинських адвокатів щодо ситуації, яка склалася в зв'язку з виконанням перехідних положень Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus