USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Волиньрада просить Януковича ветувати закон про мову

21 Червня 2012 15:57
Волинська обласна рада вирішила звернутися до Президента України Віктора Януковича з проханням заветувати так званий «закон про мови». Під час обговорення питання декілька разів блокували президію, а лучани, які потрапили до сесійної зали, голосно вигукували «Ганьба!».

Відповідне рішення депутати ухвалили 21 червня під час 12-ої сесії ради.

Нагадаємо, депутати розглядали два проекти звернень, які спровокував ухвалений Верховною Радою у першому читанні законопроект «Про засади державної мовної політики». Після завершення перерви в засіданні депутати знову взялися обговорювати це питання.

Варто зауважити, обранці громади прийняли обидва звернення за основу до «антракту», тому говорили лише про зміни до документу, яку написав «свободівець» Олександр Пирожик.

Зокрема вирішили замінити слова «влада Януковича» на «Верховна Рада України» та вирішили, що у Президента України Віктора Януковича не вимагатимуть, а проситимуть заветувати закон.

Водночас коли голова ради Володимир Войтович висловив думку, що з тексту потрібно забрати фразу «деградація центральних органів влади». Обурені опозиціонери почали блокувати трибуну, аж доки голова ради зняв свою пропозицію.

Однак представник Партії регіонів, голова ОДА Борис Клімчук сказав, що він не знімає її. Опозиційні депутати та люди в залі почали скандувати «Ганьба!», а президію знову заблокували.



Зрештою емоції «вляглися», а Войтович поставив проект Пирожика на голосування.
Депутати більшістю голосів прийняли його.
Також вони прийняли варіант звернення, автором якого є «регіонал» Олег Батюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Грыцько Показати IP 21 Червня 2012 16:03
Волинська обласна рада вирішила звернутися до Президента України Віктора Януковича з проханням заветувати так званий «закон про мови». А он что, принят уже?:-)
Лучанин Показати IP 21 Червня 2012 18:35
Поіменне голосування в студію. Будь-ласка
Любомльчанин Показати IP 21 Червня 2012 21:21
Нарешті наша "дорога" обласна рада показала, "хто в хаті зяїн", нарешті прийняла рішення і звернення в користь суспільства, в користь народу, на користь України... Так тримати далі - а тушкам і сателітам ригіонів, прошу звернути увагу на те, що незагорами вибори і політична ситуація восени повернеться на 180%, тоді побачимо як ви "заспієте... Так
Волинянин Показати IP 21 Червня 2012 22:37
Найгірше те, що нана шановна опозиція в опозиції і до конструктивних пропозицій. Хай би як, аби не так як хтось крім них пропонує.
Василь Показати IP 21 Червня 2012 22:51
Недоумки з БЮТу! Може вже досить використовувати Прапор Держави не за призначенням. То скатертиною його використовують у Волиньраді, то чохлом для сидінь депутатських дуп у ВРУ.
Сава Вітер Показати IP 21 Червня 2012 22:55
А що, треба мовчки чекати, щоб прийняли?
Рома Показати IP 21 Червня 2012 23:58
Не ПРОСИТЬ, а ВИМАГАЄ!!! Толерантність зараз не до чого. Витяг із звернення: З огляду на вище сказане, Волинська обласна рада вимагає від Президента України скористатися правом вето на законопроект №9073 "Про засади державної мовної політики" в разі його прийняття, а від Верховної Ради України – не допустити ухвалення цього закону вцілому, зупинити наступ на українську мову та не допустити антиконституційних спроб запровадження в Україні другої державної мови. Маємо раз і назавжди припинити дискусії з цього питання і дати всім зрозуміти: у нас – єдина українська нація, єдина Українська держава, єдина українська державна мова". Хватить, панове, толерантності!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus