USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Вітів попрацює з фахівцями Клімчука

23 Лютого 2012 18:04
Освіта на Волині забезпечена коштами в повному обсязі. Ніякої оптимізації в галузі не проводять, але почали посилення штатно-фінансової дисципліни в навчальних закладах.

Про це 23 лютого під час засідання комісії облради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю розповів глава ОДА Борис Клімчук.

Голова комісії Володимир Навроцький запитав у голови ОДА Бориса Клімчука, з чиєї ініціативи розпочалося реформування охорони здоров’я на Волині.

Той відповів, що це робиться без вказівки зі столиці. «Хто перший починає роботу - той досягає успіху. Ми готуємо регіон до страхової медицини, яка буде в 2015 році», - стверджує чиновник.

На його думку, цією галуззю мають керувати лікарі, які нестимуть повну фінансову відповідальність. «Так, ми погано інформуємо людей про зміни, які робимо. Це - моє недопрацювання», - додав посадовець.

Натомість «регіонал» Володимир Дибель, який керує медичним округом Любомльського і Шацького районів, каже, що мешканці Шацька задоволені змінами в медицині. «От в нас об’єднали два райони. Люди з 8.00 до 20.00 можуть до лікаря потрапити. Швидка за 20 хвилин доїжджає до людей. А саме головне, що районна адміністрація не впливає на фінанси лікарні, а тільки я несу відповідальність», - відзначив депутат.

Щодо освітньої галузі, то Клімчук переконував депутатів, що грошей для цієї галузі вистачить. «Ми проводимо заходи, щоб зберегти волинську обласну гривню. Наразі ніхто оптимізації не проводить. Ми посилюємо штатно-фінансову дисципліну. Скільки намальовано - стільки й використано. Єдині захищені статті – зарплата та енергоносії», - зауважив губернатор.

Голова фракції «Свободи» в облраді Анатолій Вітів звернувся з проханням пояснити, чому торік не виділялися гроші на вшанування пам’яті вояків УПА, які загинули в бою біля села Новий Загорів.

«Тут написано: Леся Українка та інше. А на Загорів немає. 19 років підряд виділяли, а тепер мені сказали, ніби на «День Побєди» всі гроші пішли. І на чергову річницю створення УПА грошей не виділяли», - заявив він.

На це Клімчук жартома запропонував звернутися за допомогою до фонду «Рідна Волинь» або ж до Партії регіонів. Згодом він серйозно додав: «Ви попрацюйте з моїми фахівцями. Хай вносять пропозиції».

Насамкінець губернатор повідомив депутатів про те, що цьогоріч грошей на ремонт обласного музично-драматичного театру коштів не виділятимуть. З його слів, наразі потрібно розпочинати роботи по реконструкції обласного лялькового театру та Луцького базового медичного коледжу.

Зрештою, члени комісії вирішили рекомендувати сесії звіт голови ОДА заслухати та взяти до уваги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Виборець на жаль Свободи... Показати IP 23 Лютого 2012 18:11
Або до фондів Чернецького і Яручика хай звернеться (то те саме що й до Клімчука), от Вітів хохмач блін...
дідо Показати IP 23 Лютого 2012 19:04
Освіта забезпечена повністю, але при тому у кожній школі процвітає учительський рекет .
до дідо до дідо Показати IP 24 Лютого 2012 13:30
Дідо, а ти факти наведи, а не ляпай просто так, у вчителя така ж зарплата як в прибиральниці
нацик Показати IP 23 Лютого 2012 20:41
регіонал-... Дибель стверджує, що жителі Шацького району заледве що не дякують за ліквідовану лікарню, особливо ті кому до окружної лікарні, щоб провідати хворого необхідно подолати 70 км. в один бік щоденно. Чекайте Дибалі і Клімчуки народ ще скаже вам своє дякую.Бачте вони готують регіон до страхової медицини в 2015 році.... скільки людей із віддалених районів із-за ваших реформ не доживе до світлої страхової медицини.
Любомльчанин Показати IP 23 Лютого 2012 20:56
Нехай, цей "господарник" і "благодійник" Дибаль, розкаже скільки коштує місце лікаря, або в медсестри в любомльській лікарні, а не розказує тут казочки - Дожилися, щоб потрапити на вакантне місце, треба викласти кругленьку суму....
До любомльчанина до Любомльчанин Показати IP 24 Лютого 2012 09:43
Потрібні факти та докази і нести їх в прокуратуру і суд,а не просто написати і розказувати про те,що ти знаєш скільки Дибель бере за місце лікаря, або в медсестри в любомльській лікарні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus