USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.62 10.77

Верховна Рада запровадила податок на народження дитини

6 Липня 2013 20:09
Відповідний закон ВРУ ухвалила ще 14 травня цього року 350 голосами депутатів, як документ з назвою «зміни до законів щодо призначення та індексації пенсії», пишуть «Тексти».

Як зазначає видання, наприкінці тексту закону, під низкою поправок, є зміни до закону про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Саме сюди, як ще одна база для нарахування цього внеску, була додана «допомога у зв’язку з вагітністю та пологами» (розмір такої допомоги - це чотири середніх зарплатні жінки, яка готується народити). Обсяг внеску - 33,2 % від такої «бази», і ці кошти має сплатити роботодавець.

Це призведе або до зменшення офіційної зарплатні жінок репродуктивного віку, або ж керівники підприємств почнуть вимагати ці кошти від жінок, які мають отримати допомогу, припускає видання.

Жінки, що збираються народжувати, будуть недоотримувати більше третини грошей, що виділяються їм на допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами, впевнені «Тексти». Скажімо, якщо жінка-працівник отримує офіційно 2,5 тисячі гривень щомісяця (за 4 місяці - 10 тисяч гривень), вона може втратити приблизно 3 тисячі 300 гривень зі своєї допомоги.

Таким чином, депутати з усіх фракцій ввели прихований податок на народження дітей, підсумовує видання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Ігор Показати IP 6 Липня 2013 21:43
Варто було б зазначити, що тепер декретна відпустка буде враховуватись для стажу при обчисленні пенсії.
тверезий до Ігор Показати IP 7 Липня 2013 00:27
До якої ще дожити треба....
Барабуся до Ігор Показати IP 7 Липня 2013 20:06
Ну да, хто ж тепер після цієї сраної пенсійної реформи народжувати буде. Порахуй. до 23 років вчаться, далі дві відпустки по догляду за дітьми.по три роки. А більше дітей дзуськи хто народить, бо не буде стажу
Кукуся Показати IP 7 Липня 2013 10:39
Закон в принципе правильный. Вот только из за наших "Пидприемцев-недоумков" всё будет так как в этой статье...
Факт до Кукуся Показати IP 8 Липня 2013 18:27
Кукуся, що ж доброго в цих змінах і навіщо таке добре прийняли в завуальованій формі? Суть: в роботодавців місцевих забирають гроші за те що вони мали не обережність взяти на роботу жінку, яка поповнить генофонд нації і зарахувати такі суми до державного бюджету, кошти з якого підуть на купівлю малини по 200 грн. за кг і т.д. то який тобі, кукуся, толк від токої байди?
Лена Показати IP 9 Липня 2013 12:00
Шановні! Цей закон практично унеможливлює працевлаштування молодих жінок на роботу!!! Адже роботодавці і до цього закону намагались не брати на роботу таких жінок, особливо не приховуючи істинної причини відмови в працевлаштуванні. А тепер дівчата взагалі не зможуть працевлаштуватися. Звісно, що сучасній владі на це байдуже, аби собі кишені набити...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus