USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.45
  • PLN 10.40 10.55

Укропівка стала секретарем новоутвореної Гіркополонківської ОТГ

4 Січня 2019 08:00
Подія, що мала увійти в історію Гіркополонківської громади, як доленосна та важлива, закінчилася ганебним скандалом. Новообраний, одіозний сільський голова Ніна Симонович та частина депутатського корпусу, переважно, депутати від пропрезидентської сили, втекли з сесійної зали після того, як більшість не підтримала запропоновану головою кандидатуру на посаду секретаря сільської ради, повідомляє прес-служба Волинського УКРОПу.

Спочатку ніщо не передбачало незгоди. Новообрані депутати сходилися на першу установчу сесію, дружньо заспівали Державний Гімн України, у чудовій, святковій атмосфері отримали посвідчення, й активно перейшли до розгляду порядку денного, в якому, до слова, був ряд важливих питань, зокрема, обрання секретаря ради, затвердження постійних комісій та їх кількісного складу. Обрання голів комісій, питання реорганізації Лаврівської та Ратнівської сільських рад, питання покладення обов’язків старост на сільських голів – Світлану Герасимчук та Галину Яковець. За першою сесією уважно слідкували місцеві жителі, активісти, депутати з районної ради та інші запрошені.

До слова, депутати якомога швидше мають завершити всі необхідні законодавчі процедури, щоб перейти до формування головного документу громади – бюджету, бо без нього життя в сільраді буде просто паралізоване. То про що ж думала собі Ніна Симонович, тікаючи з зали, адже на початку сесії вона заявила, що буде працювати задля громади, аби виправдати довіру усіх, хто її підтримав.

«Якщо голова входить в посаду, автоматично завершують свої посади сільські голови Лаврова та Ратнева. Якщо сьогодні депутати не проголосують за покладання на нас обов’язків старост, то ми завтра – безробітні, сільська рада без голови. А хто видаватиме людям документи. Уся робота зупиниться», – висловила свій погляд Світлана Герасимчук про ситуацію, що склалася.

На початку сесії новообрана депутатка від УКРОПу Лариса Скиданюк виступила перед присутніми із зверненням про те, що в раді створено депутатську групу «За розвиток громади», до якої увійшло 14 депутатів.

«Проте, коли кандидатура Ніни Симонович на посаду секретаря сільської ради не набрала достатньої кількості голосів, голова вирішила зачекати з цим питанням ще 30 днів, мовляв, час ще є. Усі пропозиції депутатів внести іншу кандидатуру, зокрема, теперішнього секретаря Ларису Присяжнюк не знайшли підтримки. А все тому, що Ніна Леонідівна не бажає працювати з жінкою, мовляв, не може знайти спільну мову, а ще виявляється, Лариса Присяжнюк не виконувала належно своїх обов’язків», – йдеться у повідомленні прес-служби.

Після недовготривалої дискусії Ніна Симонович вийшла із зали засідань, разом з нею пішла частина депутатів з лічильної комісії та решта обранців, переважно депутати від пропрезидентської партії.

«З думкою більшості потрібно рахуватися. Треба працювати, бо вас вибрали люди, не можна керуватися власними бажаннями та амбіціями, це – безвідповідально. Треба шукати з депутатами компроміс. Такий вчинок не гідний голови громади – це неповага до своїх людей, до депутатів, що приїхали з інших сіл», – каже керівник фракції УКРОП у Луцькій районній раді Олександр Бляшук.

«Емоції присутніх від побаченого просто вибухнули: як можна так легковажно піти, навіть не намагаючись знайти компроміс, не поважаючи своїх колег-депутатів. Активно відстоювали позицію утікачки переважно тільки працівники сільської ради та інших бюджетних установ, котрі викрикували особисті образи в адресу Лариси Присяжнюк, перетворюючи сесію на посміховисько.

Про що думали обранці, які так легко готові кинути напризволяще громаду, інтереси якої ще недавно обіцяли відстоювати – невідомо. Нескладно здогадатися, що то була вказівка згори», – інформує прес-служба Волинського УКРОПу.

Отже, команда УРОПу вже має перші результати та напрацювання: депутатка від УКРОПу Лариса Скиданюк очолила депутатську групу «За розвиток громади». Її однопартійка Лариса Присяжнюк попри брудні, замовні звинувачення теж отримала підтримку більшості та стала секретарем Гіркополонківської сільської ради. Головою земельної комісії громади депутати обрали укропівця Віталія Хінцінського.

«Варто відзначити, що попри всі компрометуючі та безвідповідальні вчинки очільниці громади та депутатів від пропрезидентської партії, до складу Гіркополонківської громади прийшли дієві та відповідальні депутати, що не покинули сесійну залу, а попри цирк та клоунаду лишилися, щоб прийняти порядок денний, наблизивши прийняття бюджету громади, аби вчителі, вихователі та інші не лишилися без заробітної плати. От чи подумала про жителів громади Ніна Симонович?», – пише прес-служба Волинського УКРОПу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
бандерівець Показати IP 4 Січня 2019 08:10
Ніно через півтора року тобі буде вже все одно!!) І ці демарші згадають і танці на столі і думаю ще будуть косяки! Так, що Вадим Богданович підготуйтеся до виборів і вигравайте в наступний раз
Коля Показати IP 4 Січня 2019 08:17
Це дуже велика перемога УКРОПА!
Лучанан Показати IP 4 Січня 2019 09:06
Молодці !!!
Житель Гіркополонків Показати IP 4 Січня 2019 13:25
Ну якщо приналежність до "чергових партійних сил" у нас вважається якісною дією на благо громади, то я вітаю нас, вельмишановні жителі Гіркополонківської ОТГ, у нас буде вкотре бардак...усі зазначені у програмах наших новообраних депутатів заходи залишаться лиш на папері й на спільних партійних фото....
Односельчанка Показати IP 4 Січня 2019 15:15
40 %, які набрала Н. Симонович - це не більшість. Решта жителів цю кандидатуру не підтримували і не підтримують. Замість того, щоб знайти порозуміння з депутатами та громадою, зробити певні висновки, вона вкотре йде на конфлікт. Громаді все одно, чи укропівці, чи свободівці, чи ще хто. Головне - підняти те, що протягом 5 років занепало, розвиток був лише на словах. А обіцянки голови перед виборами - це просто обіцянки. Минулого разу теж обіцянок багато було... Використовуйте, пані Ніно, шанс, який дали Вам 40% жителів громади. Хто його знає... Можливо він буде останнім...
Житель Гіркополонків Показати IP 4 Січня 2019 15:29
Ну так, це дуже весело виглядає й описано як "чергову перемогу Укропу". Єдине залишається незмінним - пані колишній секретар і вже на сьогодні новообраний Лариса Присяжнюк жодного разу не з'явилася вчасно на робочому місці. Щоб отримати будь який документ, потрібно було чекати по півдня, поки вона справиться зі своїми домашніми справами і прийде в робочий кабінет. Звичайно Козюрі й компанії видніше, хто краще працюватиме на благо громади..... Але обрана кандидатура секретаря не є найкращою для нашої громади - це скаже сьогодні кожен житель громади..... Тому, ця подія, яка відбулася під тиском районних і обласних партійників, призведе знову до чвар і дестабілізує роботу нової громади... Шановні партійники, будь ласка займайтеся своїми прямими завданнями і не суньте носа у чужі... І будь ласка дозвольте нам самим вирішувати, хто повинен працювати на наш добробут...через півтора року ми будемо обирати, а не Ви...у нас достатньо гарних і порядних претендентів без Ваших "пропихань"...
майже депутат Показати IP 4 Січня 2019 22:02
Не має тут партій. Всім потрібно забути про них, Козюру, Вадима і інших. Потрібно працювати по закону. Свої жіночі амбіції і сварки забути дома- це для обох сторін. Я думаю Ніна не розуміла наслідків у той момент. Як амбітні жінку я її розумію, як керівника ОТГ - ні.
FASHION до майже депутат Показати IP 4 Січня 2019 23:46
Симонович Ніна Леонідівна.!!!! Це компетентна людина в будь-яких питаннях, розумна, чесна, відповідальна, принципова, у неї порядок буде в документах і скрізь.Я у Вас шановна Ніна вірю.....Ви дуже добра з Великої букви Людина......
Анонім Показати IP 12 Січня 2019 01:50
Вітаю Вас з перемогою Ніна Леонідівна!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus