USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

У Ковелі голодувала колишня вчителька

25 Лютого 2012 11:20
Колишня вчителька, ковельчанка вдалася до голодування через лицемірство чиновників.

Про це пише газета Волинь-нова.

Колишня вчителька Ковельської спеціалізованої школи № 3 імені Лесі Українки, а нині інвалід другої групи Валентина Гедугова вийшла на площу перед Ковельською міською радою із плакатом, на якому написала, що вона голодує проти «мафії».

Валентина Гедугова просила захистити від протиправних, за її словами, дій одного з місцевих підприємців, який займається торгівлею і ремонтом бензопил та інших механізмів з використанням бензину, мастил в дерев'яному житловому будинку і його підвалі на вулиці Соборній.

З приводу цієї проблеми відбувалося листування жінки з прокуратурою, санепідемстанцією, інспекцією техногенної безпеки державного архітектурно-будівельного контролю. Втім, незважаючи на все це, навіть після неодноразових приписів та штрафів, майстерня підприємця й надалі функціонує.

У листопаді 2011 року перед черговим пленарним засіданням міської ради Валентина Гедугова подала заяву-скаргу депутатам-«нашоукраїнцям», регіоналам та бютівцям, а у грудні звернулася ще й до «фронтовиків». Багато разів писала міському голові Олегу Кіндеру, за кілька днів перед своєю акцією була у нього на особистому прийомі.

На превеликий жаль, жоден із партійних осередків за кілька місяців так і не озвучив проблему на сесії міської ради.

«Не повідомивши мене та не узгодивши зі мною обставин як із сусідкою цього підприємця, представники влади підготували проект рішення про виділення йому земельної ділянки у нашому дворі, про що я дізналася випадково. У двір приїздила комісія міської ради. З такого поспіху я зрозуміла, що надання ділянки відбувається без дотримання процедури та не враховуючи моїх прав як безпосередньої сусідки. Якщо в такий спосіб влада буде розширяти йому площу, не зупиняючи незаконної діяльності майстерні, то небезпека посилиться і буде ще складніше закликати цього підприємця до дотримання законності», - каже Валентина Гедугова.

Валентина Гедугова заявила, що буде голодувати до тих пір, поки їй на руки не дадуть рішення сесії міської ради з «мокрою» печаткою про те, що її скарга прийнята як депутатський запит, а проект рішення про надання землі підприємцю відкладено на доопрацювання.

«Своє рішення про голодування я прийняла свідомо, самостійно, мене ніхто не підбурював до цього кроку. Адекватно оцінюю ситуацію і готова до боротьби. Прикро, що наша влада на рівні пліток зводить цю проблему до моїх особистих «розборок» з підприємцем через меркантильні інтереси. До цього кроку мене змусило лицемірство, закривання очей та замовчування існуючої небезпеки, порушення моїх прав міським керівництвом», - розповідає колишня вчителька.

Того ж дня відбулася сесія Ковельської міської ради, на якій голова фракції ВО «Батьківщина» Василь Дудка озвучив вимоги голодуючої жінки. За його пропозицією, проблемне питання депутати зняли з порядку денного на так зване доопрацювання. Валентина Гедугова припинила голодування, але не заспокоїлась, оскільки кінцевої крапки у цій історії не поставлено.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus