USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У ситуації з Конституційним Судом є два фактори проблеми, – Ігор Палиця

6 Листопада 2020 09:43
Голова партії «ЗА Майбутнє», нардеп від Луцька Ігор Палиця вважає, що у ситуації з КСУ є два фактори проблеми. Перший фактор – це небажання людей, які ухвалювали закони по антикорупційному законодавству, які писали ці закони, щоб ці закони діяли довго, щоб була можливість списати все те, коли Конституційний Суд буде визнавати, що вони не відповідають Конституції.

Про це Ігор Палиця повідомив у прямому ефірі суспільно-політичного ток-шоу «Право на владу» 5 листопада, передає ТСН.

«Перший раз це було зроблено в 2014 році, коли була закладена бомба заздалегідь, свідомо, щоб потім КС відмінив її у 2018 році, що цей закон не відповідає Конституції, і списав всі корупційні справи і всі впровадження, які існували протягом чотирьох років. І це обнуління відбулося», – зазначив парламентар.

За словами Ігоря Палиці, у 2019 році, коли ухвалювали вже зміни до цього законодавства, новий закон про антикорупційні органи, про декларування, цей закон був написаний в Офісі президента, презентований у Верховну Раду, і всі попереджали, що він не відповідає Конституції. Не по цій статті, по інших статтях.
«Він спочатку навіть був написаний, що вступав в силу трьома роками раніше. Цю норму прибрали. Але залишилось багато норм і всі знали, що цей закон не відповідає Конституції», – зазначив політик.

За словами Ігоря Палиці, сьогодні Конституційний Суд визначив, що він не відповідає Конституції, і це тоді було відомо Офісу президента.

«І щось тоді ніхто не реагував на те, що депутати казали. І в нас не було можливості впливати на це, тому що монобільшість його ухвалила. Сьогодні він відмінений. Нічого страшного не відбулося», – сказав він, нагадавши, що в рішенні Конституційного Суду від 8 червня 2016 року чітко прописано, що закони, правові акти або окремі положення цих законів чи актів, які визнані Конституційним судом неправомочними, не мають права імплементуватися в закони в такій формі і формулюванні, якими вони були визнані незаконними.

«Тобто сьогодні замість того, щоб спішити, ми повинні розробити за два тижні законопроєкт, який виправить ті помилки, на які вказав КС, виписати його згідно з вимогами Конституції, ухвалити, і щоб він працював», – резюмував він.

Нагадаємо, Україна була за крок до втрати безвізу, співпраці з МВФ і довіри міжнародних партнерів. Все через рішення Конституційного суду України 27 жовтня щодо діяльності Національного агентства з питань запобігання і протидії корупції та реєстру е-декларацій політиків, чиновників і суддів. Стаття Кримінального кодексу України 366-1 за недостовірне декларування втратила чинність, а розпочаті за нею кримінальні провадження припинені.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Народ Показати IP 7 Листопада 2020 12:28
Місце членів КС в тюрмі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus