USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.35 10.48

У Донецьку – черги за українськими зошитами з козаками й луцькими вишиванками

15 Січня 2016 10:23
В окупованому Донецьку продають шкільні зошити з українською символікою і навіть вишиванки. Такі товари користуються попитом. Про це самі місцеві мешканці пишуть у соцмережах.

«Купив зошити сьогодні в «Епіцентрі» в Донецьку. Що хочу сказати: за такими зошитами стояла черга» - повідомив на своїй сторінці в Facebook місцевий житель.

купил тетрадки сегодня в эпицентре. в Донецке. Что хочу сказать : за такими тетрадками- стояла очередь. Видимо американцы

Опубликовано Адольфом Донецким 12 января 2016 г.


«Хочу зауважити, що мене «Галактика» (раніше він називався «Епіцентр») дуже здивувала. Там відділ вишиванок, канцелярський

відділ завалені українськими зошитами, папками, обкладинками з козаками. А ще - зошити із зображенням Б. Хмельницького, С. Мазепи і, головне, з біографією і внеском кожного в історію становлення України. А ще - відділ сувенірів, де глиняні статуетки українських героїв і козаків. У багатьох відділах українська тематика спостерігається. Книги на УКРАЇНСЬКО мовою, Кобзар Т.Г. Шевченка на видному місці» - повідомила донеччанка.



Після таких публікацій у коментарях стали робити прогнози щодо звільнення Донбасу - одні кажуть, на Великдень, інші - не раніше осені.



У тому ж самому торговому центрі продають українські вишиванки. Справжність фотографій підтверджує цінник, де ціна вказана в російських рублях. Що примітно, національний одяг вироблений в українському Луцьку. ФОТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Внесу ясність Показати IP 15 Січня 2016 11:03
В Донецьку харчами не перебирають. Ставлення до них людей з західної України та товари - це абсолютно велика різниця. І зараз в школах, як і раніше, вивчається українська мова і нічого українського там не нищиться, як тут (я не оговорився. разом з "пережитками" тут нищиться саме українське), дивіться реальні відео звіддти на Ютубі. Від автора ж хотілося в підтвердження побачити засняту на відео чергу і підтвердження що це саме той магазин в Донецьку. Інакше, власне я, таке на віру не сприймаю, хоча новиною це не вважаю і нічого дивного в тому не бачу.
Всезнайко Показати IP 15 Січня 2016 14:12
Беруть, бо то раритет. Через рік не буде.
Лучанка Показати IP 15 Січня 2016 14:58
Люди, ви такі наївні? Вірите, що Донбас до вас рветься? Вам вибори у Маріуполі ні про що не сказали? Те , що не забороняється продукція з українською символікою -- респект. Таке враження, що на Донбасі демократії такі більше ніж у європейській Україні , де забороняється майже все. -

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus