USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.55 10.70

Травми на виробництві: скільки коштує людське життя

9 Квітня 2013 17:34
У галузі соціального страхування необхідна реформа, - так вважає перший заступник директора виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України Сергій Нестеров.

Про це стало відомо під час зустрічі «страховика» з керівництвом обласного відділення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Луцьку 9 квітня.

Зокрема Сергій Нестеров зазначив, що треба змінювати систему виплат тим, хто втратив працездатність у зв’язку з каліцтвом на виробництві: «Велика кількість соціальної несправедливості у тих, кому призначали розмір виплат кілька років тому і сьогодні. Вони різняться в рази. На початку 2001 року виплати становили 600 гривень, а нині 1200 гривень. Треба робити перерахунок, опираючись на темпи росту заробітної плати».

Головна проблема, яку бачить «страховик», - це те, що велика кількість людей отримує щомісячні виплати за нещасний випадок на виробництві нижче мінімальної зарплати: «70 тисяч людей отримують кошти менші мінімальної зарплати. Коли інвалід у візку сидить і каже, що він отримує 600-900 гривень – мені перед ним соромно».

Утім, як зазначив Сергій Нестеров, є й такі, які отримують щомісяця по 11 тисяч гривень. До слова, на Волині найбільша виплата становить 7 тисяч гривень.

Також заступник директора виконавчої дирекції Фонду торкнувся теми людського життя: «Я багато їжджу по шахтах і мені кажуть, що людське життя безцінне, то я у відповідь кажу, що знаю, скільки коштує людське життя. Бо я, як страхових, повинен оцінити, не плакати з усіма, а видати компенсацію в тому чи іншому об’ємі.
В вугільних регіонах є розуміння людського життя. Я бачив конкретних людей, які готові обмінювати своє життя на гроші. Вони щиро шкодують, що з їх бригадою не трапився вчора нещасний випадок, бо, мовляв, лише обмінявши своє життя на гроші, а це - сотні тисяч гривень, можуть забезпечити нову якість життя своєї сім’ї».

Загалом в Україні внаслідок каліцтва на виробництві та отримання професійного захворювання матеріальну виплату отримує 310 тисяч людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus