USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Технічну документацію на обвалений будинок засекретили?

19 Червня 2012 13:26
Журналістам так і не вдалося отримати доступ до технічної документації п’ятиповерхівки на вулиці Рівненській в Луцьку, яка 10 червня зазнала руйнації.
Про це повідомляє портал Четверта влада.


За інформацією видання, чиновники і правоохоронці відправили журналістів порталу зачарованим колом бюрократії. Обвал будинку у Луцьку налякав не лише постраждалих та інших мешканців п’ятиповерхівки. Він став своєрідним попередженням для лучан, які мешкають у багатоповерхівках.
Чекати відповіді від комісії, яка обстежує будинок, вочевидь доведеться ще довго. Адже терміни її роботи продовжили. Поміж тим, тепер кожен чиновник, будівельник, депутат висловлюють свої думки з приводу аварії, запевняють що у цьому будинку можна жити. Однак від того мешканцям не легше – адже вони не впевнені у тому, чи цей будинок стоятиме завтра.
Журналісти вирішили поцікавитись технічною документацією будинку №109 на вулиці Рівненській, щоб перевірити скільки ще в Луцьку будинків з подібними параметрами.
Спочатку звернулися в управлінні містобудування та архітектури міської ради за копією техдокументації на будинок. Однак журналістів відправили до БТІ – мовляв, там вся документація, а «ми не зберігаємо старої документації».

У Волинське бюро технічної інвентаризації портал надіслав запит із проханням надати копії технічної документації будинку №109. Інформацію попросили надати терміново, оскільки вона стосується життя громадян і має значний суспільний інтерес. Однак термін минув, а відповіді журналісти так і не отримали.
По телефону головний інженер БТІ Микола Савчук повідомив, що справу щодо цього будинку вилучила прокуратура. І почав переконувати, що інформація про будинок є приватною і навіть якби вона була, то її не надали б. Аби отримати письмову відповідь на запит, зателефонували і наступного дня, через чергових 48 годин, але чиновник почав дратуватись, відіслав до секретаря, а секретар у свою чергу відправила до юриста, мовляв він готує відповідь. Спіймати юриста на робочому місці нам не вдалося.
Копії документації будинку журналісти пошукали і в Луцькій міськраді. Однак у відповіді на запит міські чиновники повідомили, що «справа» будинку у прокуратурі.
Отож, довелося звертатися до міської прокуратури Луцька. Але прокурор міста Сергій Данілін, згідно з Законом «Про доступ до публічної інформації», переадресував запит прокурору Волинської області Андрію Параці. І врешті через чергових 48 годин журналісти отримали відповідь від прокуратури області: «Зверніться у Луцьку міську раду».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
))) Показати IP 19 Червня 2012 13:57
б***и, воно мало бути в Неті у відкритій формі, на кожен будинок. все, пора починати бити рожі.
Здрасте Показати IP 19 Червня 2012 14:57
Може Вам ще ключі від квартир роздати? Документацію захотіли. Будете багато знати-швидко зістаритесь.
за здрасцє Показати IP 19 Червня 2012 16:52
згідний... таку інформацію повинні подавати за запитом... чого туди всім пхати носа?
Читач Показати IP 19 Червня 2012 17:03
Шо! уже всі будівельниками поставали!В технічних кресленнях розбираються! Те креслення вже із шкільного предмету виключили, важко, бачите, нашим продвинутим дітям його вивчити.
знаючий Показати IP 19 Червня 2012 17:30
Документація та плани поверхів не є публічною інформацією так як на ній вказані все розташування кімнат в квартирі, і власники кварти більше як на 100% впевнений не захотіли би щоб плани їхніх вкартир виставляли на показ. Хай журналісти поставлять в новинах технічні паспорти на свої квартири з вказанням місця їх розташування
Петро до знаючий Показати IP 19 Червня 2012 17:47
Хоч не проговорись ,тролику,на якій вулиці ти живеш ....на якій вулиці жити - це приватна справа ( і дуже секретна )кожного троля!
))) до знаючий Показати IP 19 Червня 2012 19:09
не отмазывайтесь. во избежание подобных случаев, а также квартирного жульничества эта информация может быть только открытой. так живет весь нормальный мир. ну знают люди, сколько метров в моей квартире. мне-то что от этого?
УСІМ до знаючий Показати IP 20 Червня 2012 01:40
Гласність про помешкання -запорука безпеки проживаючих. Обвал приміщення продив відчуття небезпеки проживання у будинках, які, у першу чергу , будувала ця організація. По великому рахунку в громаді Луцька необхідно стврити раду по контролю за станом житла. Надрукувати будівельну документацію в інтернеті на кожен будинок. Адже зараз створюеться атмосфера того, що проєкт був хороший, а завалився будинок тому, що сьогоднішня влада у цьому винна. Так от що б Романюк не був винний-документацію в інтернет і гуляй Микола! Як що не так, то у ви.
Лучано Показати IP 19 Червня 2012 18:53
Соколовська скоро у відповіді про причини руйнації буде писати про те, що лучани самі розхитали і зруйнували будинок, з метою отримання додаткової площі. А може так воно і є?
Мешканець луцька Показати IP 19 Червня 2012 20:56
Та чхати я хотів на те хто побачить де моя квартира і кімнати! Це взнати - легше простого! Всі попередні коментарі - від нашої міськради.
Лучанка Показати IP 20 Червня 2012 06:26
Соколовська має базову освіту - ПТУ. Тому до неї звертатись, то як об стуну горохом. Базова освіта : Романюка- лісник, Кривицький - ПТУ. Після 90- купили в ВДУ дирломи економістів , Кравчук два (у Лвівській політехніці) - економіста та юриста. Але знання купити не можна. Тому ця комсомольсько-партійна братва не може запровадити ту систему цивільно-правових відносин в сфері ЖКП, яка визначена нинішнім чинним законодавством. Звернуть увагу, Соколовська в листі пише, за даними міського обчислювального центру в будинку зареєстровано 129 чгромадян. Це ж беззаконня, Крохмаль протиравно перджає дані приватному підприємству про місце реєстрації громадян. А Соколовська вважає це нормою. Комунальні послуги нараховуються не на кількість зареєстрованих в квартирі, а на кількість споживачів - фактично проживаючих в квратирі. Різниця між зареєстрованими і споживачами в гривневому виразі лягає в кишені Соколовської, Кривицького, романюка ....
знаючому Показати IP 20 Червня 2012 08:00
А власників квартир хочуть, щоб їх прізвища,імена і по батькові, кількість осіб, що проживає в картирі, адреси, площі квартир передавались в ТОВ "Місцевий обчислювальний центр" та у відділення всіх банків . Міська рада і ЖЕКи запитували про це в мешканців. Знаючий мабудь працює в сфері ЖКП.
Рівненська 125 Показати IP 20 Червня 2012 10:46
Від Ваших коментарів вже тошніти починає!!! Вцепилися до того дома ніби свого життя не має!!!! Ваші слова можна подумати щось толнкове зроблять!!!!
))) до Рівненська 125 Показати IP 20 Червня 2012 14:45
если отпустить ситуацию с чужим домом, не за горами ее повтор на своей шкуре. а ну всю документацию и разрешения на перепланировку в Инет, бегом_марш! раз прячут, значит, есть что скрывать.
Рівненська 125 Показати IP 20 Червня 2012 15:50
Я не кажу відпустити ситуацію. Звернулася до тих, хто тут без толку пише на інших гадості!!!
будівельник Показати IP 20 Червня 2012 16:44
не показують тому що є незаконні перепланування 1-ого поверху. А тим часом - власники магазину....домовляються з міською прокуратурою про хабар на закриті очі,міський прокурор апетитно потирає свої злодійські руки (навіть не злодійські - злодій заробляє чесно, а це руки паразита), міська рада рахує відкат на закуплених квартирах і розікрадених додатково виділених коштах, відповідальні в незаконному переплануванні працівники бті хрестяться аби пронесло, постраждалі з нетерпінням чекають нових квартир. Всім добре. Слава богу жертв небагато. А платим за цей концерт ми - громадяни україни, як і за все інше що робиться у цьому хліві під назвою україна. Отримаємо українські зарплати при європейських цінах на товари і послуги лиш тому що є отаке паразитуюче на нас бидло при владі по схемі кум, брат, сват і вина у всьому корпупція.
Жертва до будівельник Показати IP 20 Червня 2012 17:12
100%
Петро до будівельник Показати IP 20 Червня 2012 17:24
Згоден 100%. По суті і чітко - без водички. Емоції мене переповнюють...
Чистая лінія Показати IP 24 Червня 2012 14:41
Технічну документацію на будинок може дати Соколовська. Вона хоча не є спеціалістом і професіоналом в своїй роботі, проте в брехні повний професіонал. Приписує трудовий стаж, кому треба. Наприклад в прямому ефірі підло бреше, що в Музики С. є стажу в комунальній системі понад 30 років, а в неї всього 13. Ну брехуха чортова, розвалить все. Скільки вона ще буде сидіти в міській раді?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus