USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.55 10.72

Суд заарештував екс-міністра Лавриновича

15 Вересня 2017 16:32
У п’ятницю, 15 вересня, Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід для екс-міністра юстиції України Олександра Лавриновича. Так, екс-міністра візьмуть під варту на 60 діб без права внесення застави.

Про це повідомляє «Еспресо».

Нагадаємо, Генпрокуратура підозрює Лавриновича у «виконанні дій, скерованих на захоплення державної влади, вчиненого за змовою про вчинення таких дій». 1 вересня йому вручили повідомлення про підозру у скоєнні злочину.

Відтак, суд задовольнив колопотання Генпрокуратури, де допускають ризик того, що Лавринович може переховуватися від слідства та впливати на іншого фігуранта справи – екс-заступника міністра юстиції Володимира Богатиря, а також впливати на громадську думку задля дезінформації.

Зазначимо, що суд постановив, що Лавриновича мають узяти під варту прямо в залі судових засідань, тож його попросили не виходити з приміщення.

Додамо, що поряд з Лавриновичем перебувають народні депутати від «Опозиційного блоку» Олександр Вілкул та Вадим Новинський.

Рішення суду можна буде оскаржити протягом 5 днів.
6 вересня Генпрокуратура повідомила про підозру за ч. 1 ст. 109 КК України екс-президенту Віктору Януковичу та екс-міністру юстиції Олександру Лавриновичу у вчиненні спільно з іншими особами захоплення державної влади. Йдеться про зміну форми державного правління в Україні з парламентсько-президентської на президентсько-парламентську без узгодження з Верховною Радою.

Своєю чергою Лавринович заявляє, що зміни до Коституції були не порушенням, а виконанням функціональних обов’язків.

Лавринович з 1 вересня є підозрюваним у кримінальному провадженні про конституційний переворот в Україні в 2010 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олександр Показати IP 15 Вересня 2017 19:56
15 вересня. Виправте.
Всезнайко Показати IP 15 Вересня 2017 20:27
А майданувці не захопили владу?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus