USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Спецоперація щодо Бабченка може коштувати довіри до уряду й СБУ, - представник Пентагону

31 Травня 2018 08:44
Колишній помічник заступника глави Пентагону з питань України та Євразії та директор аналітичного Центру Байдена при Пенсільванському університеті Майкл Карпентер заявив, що спецоперація щодо Бабченка може коштувати довіри до СБУ та інших інститутів.

Про це інформує «Голос Америки».

«Я думаю, будуть довготермінові наслідки, які стосуватимуться довіри до СБУ та загалом до інституцій уряду. Бо віднині люди вагатимуться. На жаль, наступного разу, коли трапиться трагедія, і журналіст чи дисидент буде вбитий, кожен візьме паузу і задумається, чи ця новина є правдивою. І це прикрий наслідок у довготривалій перспективі», – підкреслив Карпентер.


Він наголосив, що РФ «безсумнівно» експлуатуватиме цю ситуацію і ставитиме під сумнів загалом правдивість західних джерел інформації.

«Це особливо небезпечно в час, коли довіра до медіа у світі падає», – додав експерт.

Екс-посадовець Пентагону сподівається, що українські спецслужби у результаті цієї спецоперації справді зібрали достатньо доказів проти замовників та виконавців, які готували злочин.


«Якщо це справді був єдиний спосіб, щоб зберегти життя людини і впіймати потенційного вбивцю, тоді ця ситуація має якусь міру виправдання. Але треба задатись питанням, чи це був єдиний спосіб так діяти. І очевидно, що введення в оману ЗМІ завжди має свою ціну. Це не сходить з рук, і в даній ситуації це з рук не зійде», – заявив Карпентер.

Увечері 29 травня повідомлялося, що Бабченка застрелили на порозі власної квартири в Києві. Сьогодні стало відомо, що "вбивство" Бабченка виявилося спецоперацією СБУ, яка тривала два місяці. В організації «Репортери без кордонів» розкритикували інсценування вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка українськими правоохоронцями. Також негативну реакцію це викликало і в ОБСЄ.

Психологи, своєю чергою, вважають, що українці стають черствішими і через убивства, і через інсценування. Обмануті почуття вже назвали «синдромом Бабченка» – це такий масовий осад, який вбиватиме крапля за краплею віру в реальність. Психологи прогнозують, що наступного разу українці стануть уже менш чутливими до потрясінь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ан Показати IP 31 Травня 2018 09:54
ото наші прикольнулись
ану Показати IP 31 Травня 2018 10:09
Колишній представник, це не сучасний Трамп. Що він на те скаже. А ще цікаво – що скажуть колишні представники, якщо раптом з’ясується, що розвідувальні дані про підготовку замаху на Бабченка СБУ отримало від ЦРУ?
Активіст Показати IP 31 Травня 2018 10:11
Що вср.лись, то вср.лись. І конкретно.
Волиняка Показати IP 31 Травня 2018 10:50
Та начхати нам на те що вони там вважають. Українці стають черствими від того, що кожен день гинуть наші люди на війні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus