USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Шиба потрапив до суду через колишню підлеглу

11 Квітня 2012 17:44
Колишній Луцький міський голова Богдан Шиба не бачить підстав для кримінального розслідування у справі щодо колишнього директора ДКП «Молодість», екс-депутата міськради Світлани Мамосюк.
Про це він сказав 10 квітня під час судового засідання.
Нагадаємо, екс-депутата Луцької міськради та колишнього директора ДКП «Молодість» Світлану Мамосюк звинувачують в зловживанні службовим становищем.
Як свідок у судовому засіданні взяв участь екс-градоначальник Богдан Шиба. На його думку, для кримінального розслідування у цій справі немає підстав.
Як стверджує екс-мер, в 2006 році міськрада прийняла рішення, відповідно до якого усі комунальні підприємства зобов’язали перераховувати 100% прибутку від оренди в міський бюджет. «Потім була зміна – 90% на 10%. Я її заветував. Мамосюк оскаржувала перше рішення в суді, але з різними успіхами», - відзначив він.
Тож, попри рішення обранців громади, директор ДКП нібито самовільно не перераховувала гроші. «Також депутати мали затвердити новий штатний розпис підприємства і скоротити кількість працівників «Молодості». Після рішення про 100%. Однак цього вони не зробили і Мамосюк була змушена брати на зарплату працівникам кошти з оренди», - зауважив Шиба.
Ще один свідок – державний інспектор праці Марія Мосур – розповіла, що проводила перевірку «Молодості», коли підприємством керувала Мамосюк.
З її слів, директор дійсно не перераховувала прибутки з оренди площ до міської казни. «Хоча в оплаті праці витримувалися усі норми. Просто вівся неправильний бухгалтерський облік», - висловила думку фахівець.
Також у справі свідчив юрист. Він розказав, що в 2006-2008 роках працював на ДКП і допомагав директору в судових спорах щодо рішення про перерахунок 100% коштів із оренди нерухомості до казни Луцька.
Приймаючи це рішення, на думку фахівця, депутати не врахували необхідності сплати податків до державного бюджету. «Ми б виграли суди, але в 2009 році Мамосюк звільнили і новий керівник ДКП «Молодість» Олег Павлось попросив залишити справу без розгляду», - розповів юрист.
Насамкінець він сказав, що жодне з комунальних підприємств не сплачувало 100% прибутку від оренди майна. «Або взагалі не платили, або діяла формула – 70 на 30», - пояснив він.
Зрештою, суддя Андрій Сівчук вирішив продовжити засідання іншого дня, бо не з’явилося ще двоє свідків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
нацик Показати IP 11 Квітня 2012 17:51
Разстрілять!!!
Ілона Показати IP 11 Квітня 2012 19:41
Ті грошики з Молодості пішли на купівлю квартири синочкові Мамосюк на Мамсурова.
знаючий Показати IP 11 Квітня 2012 21:25
Лише при таких "фахівцях" прокуратури можна керівнику шити справу за те ,що кошти ЗАКОННО та за умови наявності прибутку та умов,які передбачені статутом та колективним договором. ДУРДОМ.
Володя Показати IP 11 Квітня 2012 23:18
За все треба відповідати, якби нічого протизаконного в її діях не було, справа до суду не дійшла б.
екс-депутат Показати IP 11 Квітня 2012 23:18
Якщо так робили на всіх КП, то де кримінальні справи відносно інших горе-керівників.Доходи від оренди комунального майна розкрадали,земельні діляночки під будівництво особнячків прихватизували. Нолрмально жилось депутатам. Мамосюк не лише на квартиру сину назбирала в "Молодості". Земельну ділянку на мамине прізвище прихватила. Отже, мала ще й на будівництво будиночку. Нормально крала. Тепер доведеться все накрадене забашляти судді, щоб не посадив - і плакав будиночок.
Знаючий Показати IP 11 Квітня 2012 23:23
Шиба буде виправдовувати Мамосюк - боїться, щоб вона його за собою в тюрягу не потягла, він і посаду начальника муніципальної поліції дав - щоб закрити пельку. Не було рішення КМ - Юлька сидить, не було рішення міської ради - Мамосючк в Качанівську колонію - до Юльки в камеру, ото буде "апазіція".
Лучанка Показати IP 11 Квітня 2012 23:28
"Просто вівся неправильний бухгалтерський облік" З підприємцями не розбираються - чого вівся неправильний облік, а дають по повній програмі. Мамосюк глотку дере - доводить, що вона має вищу економічну освіту. Отже, неправильний бухолік вівся свідомо, щоб заплутати сліди розкрадання. А про квартиру на Мамсурова - цікаво, де вона взяла грошики.
Юристу Показати IP 11 Квітня 2012 23:32
А справу про звільнення Мамосюк ви виграли - цікаво знати : якщо звільнили законно, то далі дорога на нари.
) Показати IP 12 Квітня 2012 09:59
ну как вы не понимаете - ей деньги нужны были...
лучанка Показати IP 12 Квітня 2012 10:21
Пане знаючий, акщо ви не злодій то погано вам буде жити невже ви щього не знаєте
Мамосюк Показати IP 12 Квітня 2012 13:03
Щоб щось молоти язиком - треба хоча б у чомусь орієнтуватись. Якщо мій син живе на Мамсурова -зайдіть до нього в гості і запитайте ,чи я йому щось купувала. Сидите потихеньку і обливаєте мене брудом,а зеленого поняття не маєте про фактичний стан справ. І ще до лучанки,ви при собі чи ні?Де ви чули ,що я деру горло-по радіо,на телебаченні? Вас уже весь Луцьк знає,бо ви -просто якась убога духом людина,не приписуйте мені своїх гріхів.Якби я щось купляла -то прокуратура б зразу ж зацікавилася,а ви мелете язиком,як на муках. Я там бухгалтерський облік не вела,а гроші вони звичайно потрібні всім ,а от я всі виплати проводила згідно законодаства,тому прокуратура й біснується,що незрозумілого. І ще до Володі: лише той знає ,як просто шиють справи,хто колись сам керував,зараз справу можна пришити і двірнику. Так,я маю вищу економічну освіту,я ж не займаюся юриспрудецією,як деякі покликані прокуратурою,лучанко.
Люся Показати IP 12 Квітня 2012 13:33
Крала вона добре бо дуже різко і відчутно покращився матеріальний стан сім'ї Мамасюк. І землю і квартири купляла - це правда.
Іван Помідора Показати IP 12 Квітня 2012 13:47
Шановна Пані Мамосюк. А коли Ви будете платити за комунальні платежі,за квартирку в якій Ви проживаєте(бульвар Дружби Народів 15/....). Чому Ваші сусіди повинні потерпати від того , що ви не сплачуєте гроші за комунальні платежі(потерпають бо із-за заборгованості даної пані по комуналці , яка нараховує зараз доволі значну суму неможливо зробити ремонт в під"їзді). І ще наскільки мені відомо то Ви в Партії "Громадянська позиція" А.Гриценка, прохання вийдіть з даної партії , я Вас прошу стид та сором.
Мамосюк Показати IP 12 Квітня 2012 14:04
До Івана Помідора: якби у мене були б кошти-то я б платила,а так,як розказують,що я накуплялася квартир,скажіть,ну звідки у мене гроші? І ви ,шановний,встидайтеся за себе,а не за мене,я у вас і НІ В КОГО НІЧОГО НЕ ВЗЯЛА І НЕ ВКРАЛА,а в якій партії я є -то моя особиста справа! Якщо ви мій сусід,якому потрібен ремонт,то підійдіть до мене -я не кусаюсь,бо коли вам треба було вирішувати багато питань,то ви не боялися,а тепер в якомусь місці вас перемкнуло чи що?Не думаю,що ви-сусід,а скоріше чиновник,який займається моїм оббріхуванням,ви-брехун,а не сусід.
)) Показати IP 12 Квітня 2012 14:28
руки прочь от мамасюк! она наш идеал!
жек Показати IP 12 Квітня 2012 15:17
а комуналочку платить нада-он бабулькі з пенсії несуть останню копійку і не плачуть .жить нада скромніше- на хлібчику і водичці.
Іван Помідора Показати IP 12 Квітня 2012 15:27
1. Я не сказав,що я Ваш сусід(а от вашим сусідам потрібен ремонт). 2. Для того щоб поговорити потрібно, щоб ви на збори час від часу ходили(ви включаєте повний ігнор, вас не цікавлять,які є проблеми , на що кошти збирають,чи є лампочка у вашому під"їзді чи потрібна фарба і так далі).3.Ви сказали що я брехун? Ви самі стверджуєте , що ви не сплачуєте кошти за комуналку, але електроенергію ви використовуєте, газом теж не нехтуєте. Давайте тоді весь Луцьк не буде платити за комуналку.А звідки кошти Вам брати? А можливо Вам підшукати додатковий заробіток? Чи влаштуватись на якусь роботу, пропозицій багато на ринку. 4. А чому я говорю про партію "Громадянська позиція" з такими людьми як ви Пан Гриценко нічого не зробить в Україні. Ганьба таким партійним чинушам,як Ви. 5. Невчасна сплата податків, ставить людину в таку позу, яка не передбачена навіть в Камасутрі.
знову до гнилого Помідора Показати IP 12 Квітня 2012 20:59
От на що в мене коштів вистачає -то лише на газ та електроенергію та телефон.а якщо ви не мій сусід -не оббріхуйте,бо на що збирають у під"їзді- по змозі здаю,а що хто там придумує собі-нехай вийде з тіні. Мені що потрібно вмерти,а вам заплатити за ВАШ комунальний бізнес. З такими страусами,як ви жоден партійний керівник в Україні нічого не вдіє. Комунальні послуги,до вашого відома, -це НЕ ПОДАТКИ,А ДЕРЖАВНИЙ РЕКЕТ у грошовому еквіваленті. А може й дійсно,лучани, давайте не будемо платити такі комунальні послуги,які не по кишені,це раз. По-друге,а ці послуги чим доказані? Є акти виконаних робіт,покази лічильників? Я так розумію,що ми з вами знайомі,а тому,коли ви знаєте про пропозиції та вакансії ринку -то просто зателефонуйте та посприяйте мені,такій несвідомій. Я - не чинуша,от тому я і не ходжу на зборища,де є ви.Ви робите коментарі під статтею,з якої видно,які у мене проблеми,а ви ще щось закидаєте про заробіток. Я не ганьблюся вашими домислами,а про Камасутру... Что у кого болит -тот об этом и говорит. От коли самі будете під судовим розслідуванням за кримінальною статтею-тоді ви ,можливо,мене зрозумієте!
Мешканка Показати IP 12 Квітня 2012 21:57
До чого людина брехлива.....жах, а ще колись представляла інтереси громади.
Маклай Показати IP 13 Квітня 2012 09:26
Так йому і треба )
Позорище Показати IP 13 Квітня 2012 11:35
Більшість людей виживають на 800 грн і платять всі комунальні, а це екс чинуша таке творить. То не треба користуватися послугами, якщо не можете оплатити. З Молодості візьми і заплатіть, або хай синок зараз віддячує за квартиру.
Іван Помідора Показати IP 13 Квітня 2012 12:21
Прикро,але Ви Пані Мамосюк мене не чуєте. Зверніть увагу,яку Ви позицію зайняли. Обзиваєте страусом, брехуном(брутально). Я бажаю Вам успіху, щоб Ви знайшли відповідну роботу ,за яку Вам будуть платити відповідні кошти. Стосовно кримінально справи ,якщо правда на вашій стороні то все буде гаразд,а якщо є зловживання,є порушення,відповідно понесете покарання. Миру Вам і Спокою. Але за комуналку заплатіть гроші. Веселих свят.
Ігор Іванович Показати IP 13 Квітня 2012 15:39
Почитав коменти і слів не має. Скільки агресії, хамства, у відповідях пані Мамосюк, на базарі бабки культурніше себе ведуть. Вам всі в усьому погані, а ви? І недарама справа на вас висить. Стид і срам таким........
до помідора Показати IP 13 Квітня 2012 17:25
Я теж перечитала коменти і слів немає... Під різними ніками одна й та Ж людина. Ви геть теж мене не чуєте : ну жоден мій син,а їх 2,не живе і не має нерухомості на Мамсурова.Скільки можна про одне й теж саме. Не вам ,шановний,мене вчити культурі.Не злобствуйте і не грішіть наклепами на мене. Ліпше слідкуйте за собою. Миру вам в собі.А Бог - всім Батько.
Сусіди Показати IP 13 Квітня 2012 22:09
На ГПЗ ваш син живе, і квартиру купляли. І взагалі люди, невже вам так цікаво, кожному своє і всі зароблять те, що заслужили.
До сусідів і не тільки. Показати IP 19 Квітня 2012 21:27
Напевне я таки досить непогано захищала та представляла ваші інтереси,що ви і дотепер, хоча я й не депутат,хотіли б щоб я представляла ваші інтереси,однак я не в змозі жити при відчинених дверях. Я б не мала стільки проблем собі ,якби не займалася вашими . І ще,для інформації:мої сусіди на виборах були в шоці,що я не йду на вибори до Луцької міської ради,багато підходили з цим до мене. Зверніть увагу,коли немає фактів- переходять на особистості,яка я погана! Шукайте собі тих депутатів,кого вибирали,чого ви хочете від мене.Зараз я вирішую свої проблеми. А про те,чи є зловживання в моїх діях? Ну не може бути криміналу у виплачених працівникам (і собі) коштах,бо Молодість на повному госпрозрахунку була.І за даним фактом у 2008 році була відмова в порушенні кримінальної справи. А з таким розмахом тепер можна так дійти і до перегляду справ 90-х років. Пан Біляк дає інформацію ,а сам же відмовляв в порушенні кримінальної справи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus