USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Радник глави ОПУ Милованов зізнався, що збрехав прикордонникам США

2 Серпня 2021 20:01
Радник глави Офісу Президента, президент Київської школи економіки Тимофій Милованов розповів, як набрехав представникам державного прикордонного контролю США.

Відповідний допис він опублікував у Фейсбуці, пишуть Букви.

Милованов розповів, що приїхав до США. За його словами, він намагається приїздити до країни кожного місяця, хоча як власник ґринкард має знаходитися в США більшу частину року.

«Я постійно порушую цю вимогу останні 7 років, але намагаюсь бувати в США кожного місяця. Тоді прикордонники не чіпляються», – розповів він.

Маршрут посадовця пролягав з Києва до Піттсбургу, штат Пенсильванія, через Франкфурт, Німеччина і Чикаго, штат Іллінойс.

В Чикаго Милованову, який має синець під оком після нещодавньої бійки з екссекретарем РНБО Олексієм Данилюком, довелося проходити перевірку з боку працівників прикордонно-митної служби США.

Під час контролю Милованов заявив їм, що викладання в університеті Піттсбургу сьогодні є основним його видом діяльності.

«Система ідентифікувала моє обличчя (facial recognition), попри синець і око, яке запливло. І відправила до офіцерів митниці та кордону. Офіцери почали розпитувати мене про мою діяльність в Україні. Я сказав, що був міністром, але маю повну позицію професора в Піттсбургу, плачу податки тут, маю тут пенсійні заощадження тощо. Тобто США з точки зору їхніх законів є для мене домом. Так, я є радником Офісу, викладаю в Київській школі економіки, та маю кілька посад в Україні, але це все вторинне у порівнянні з викладанням в Піттсбургу. Вони запитали, як я викладав минулого року. Я сказав онлайн. І все. Мої аргументи прийняли», – розповів він.
В коментарях ексміністрові дорікнули через його заяву про те, що його викладацька та політична діяльність в Україні є менш важливою. Але він заявив, що сказав так прикордонно-митній службі США, щоб у нього не забрали ґринкард.
Зауважимо, на сайтах уряду, Київської школи економіки та проєктів як VoxUkraine, до яких Милованов дотичний, зазначено, що він «довгий час викладав в європейських і американських вищих навчальних закладах, включаючи Боннський університет, Пенсільванський університет та Університет Піттсбурга».

На сайті Університету Піттсбурга він позначений як чинний асоційований професор (доцент), працює там з 2015 року. За 2020 рік він задекларував 1,16 млн гривень зарплати працівника університету.

Університет Піттсбурга був позначений ним як основне місце роботи. Однак так само Милованов позначав і міжнародну ГО «Київський економічний інститут» і Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

У 2021 році Милованов декларував зарплату від Університету Піттсбурга двічі. Всі рази – як «заробітну плату отриману за сумісництвом». Йдеться про суми в майже 174 тисячі гривень та 548 тисяч гривень.

Милованов майже не висвітлює свою діяльність в Університеті Піттсбурга, тож на його сторінці в соцмережі немає підтверджень або спростувань того, що він дійсно продовжував роботу викладачем дистанційно впродовж 2020 року. Утім про повернення до викладання в Піттсбургу ексміністр повідомив днями в Фейсбуці.

Нагадаємо, Милованов також залишається президентом КШЕ. У листопаді минулого року Милованова призначили позаштатним радником керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака. З квітня Милованов є також виконувачем обов’язків гендиректора ДП «Національний фонд інвестицій України». Крім цього, в червні 2021 року Милованова було обрано новим головою наглядової ради «Укроборонпрому».

Одночасно він очолює конкурсну комісію з відбору керівника Бюро економічної безпеки. Цей новостворюваний орган має стати єдиним органом державної влади, відповідальним за боротьбу з економічними злочинами. Він отримає відповідні повноваження Служби безпеки та Податкової міліції.

Журналісти звернулися до посольства США в Україні, аби з’ясувати, які можуть бути наслідки для Милованова через те, що він збрехав представникам прикордонно-митної служби США.

Як повідомляли, нещодавно колишній секретар РНБО Олександр Данилюк побився з радником голови ОПУ Тимофієм Миловановим. Бійка сталася на святкуванні дня народження Данилюка, на яке завітав Милованов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Такі да Показати IP 2 Серпня 2021 20:14
Коли вже цю сволоту депортують в США без права в'їзду до України?
Наоборот до Такі да Показати IP 2 Серпня 2021 21:04
Не дати .котиняці виїхати з України пока не буде пакращення.
скептик Показати IP 2 Серпня 2021 20:19
отак і всім слюхам народу Україна до глибокої д""и
Євросоюз Показати IP 2 Серпня 2021 20:52
Де та нечисть вся на нашу голову взялася? Їм же в психлікарнях і наркодиспансерах лікуватися......
я до Євросоюз Показати IP 3 Серпня 2021 08:52
Де, де понабиралося їх? Вибирали ми, л*хи, за 500-1000 грн 30 років.... тепер ниємо! За чесних, порядних, професіоналів ніхто не голосує і не голосував !!!! Перевірено ! 1000 грн поділіть на (365 днів *5 років) 1825 днів, то буде 54 коп в день. Нам дали 54 коп в день на 5 років, а крадуть і кошти з бюджету мільйонами,і землі прихватизовують і хабарі беруть!!! Наївним дійшло тепер, а пізно , поїзд пішов! ТУХ, ТУХ л*хи!
я Показати IP 3 Серпня 2021 08:58
гроші за голосування + схема по партійних списках.... хто перші в списку...9 гроші беріть, тупенькі, але голосуйте за тих, в кого є совість, честь, порядність)
Анонім Показати IP 3 Серпня 2021 09:23
каже та ..... робота в Україні то другорядне а от робота в США то головне. молодець от такі пріоритети у нашої влади. усім пох...на тих людей а от що скаже мвф і сша ото головне.
Народна прокуратура Показати IP 3 Серпня 2021 10:07
Брехливе створіння з синцем під оком, що гордо іменує себе МІНІСТРОМ !!! з України. Оце людина сприяє підняттю авторитету держави! Зате нове обличчя у владі. Класна у нас країна - що не Педро, то Гомес

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus