USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Прокуратура зайнялася «кнопкодавами» у Волиньраді?

22 Червня 2012 17:29
Якщо депутата Волинської обласної ради впіймають за «кнопкодавством», то він нестиме відповідальність згідно із чинним законодавством України. Натомість голова ради Володимир Войтович повідомив, що його колеги «отримують відповіді від правоохоронних органів».
Про це він розповів 22 червня під час прес-конференції.
З його слів, під час 12-ої сесії декотрі депутати знову заявляли, що їх колеги голосують чужими картками. «Є така проблема? Є», - риторично промовив голова ради.
Водночас Войтович стверджує, що кожен обранець громади несе відповідає за свою персональну картку. «Лише він відповідає перед законом за те, що проголосували його карткою або він зробив це чужою карткою», - додав посадовець.
З його слів, якщо виявлять факти «кнопкодавства» - депутата покарають відповідно до законів України. Мовляв, це – робота для прокуратури. «Не може за це відповідати голова ради і працівники виконавчого апарату, бо в них немає повноважень. Але це вже розглядатиме інший орган», - каже Войтович.
Щодо того, чому правоохоронці нічого не роблять попри регулярні заяви депутатів про «піаністів» у сесійній залі облради, Войтович сказав: «Це потрібно спитати у них».
«Я думаю, що вони вже роблять. Наші депутати отримують відповіді від певних правоохоронних структур. Я не думаю, що це перший чи останній крок. Я думаю, що ця робота буде продовжуватися», - додав він.
Нагадаємо, під час прес-конференції 30 грудня 2011 року голова облради бідкався, що у нього замало повноважень, аби побороти «це ганебне явище».
Проте й досі вирішення проблемі не знайшли – 6 березня під час чергової сесії знову виникла сварка через голосування чужими картками.
А 13 березня голова Войтович висловив сумнів, що депутати проголосують за те, щоб надати йому повноваження впливати на депутатів, які голосують замість інших.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Депутат Показати IP 22 Червня 2012 20:01
Ця байка голови облради для необізнаних.Аби не морочити голову ні собі,бідному та нещасному,та громаді,аби припинити всі ці безглузді нарікання та поставити все на належне місце треба зробити одну просту річ-заблокувати електронну систему в режимі голосування і цю процедуру проводити голосуванням руками з депутатськими посвідченнями.Це трохи займе більше часу,але всі голосування будуть легітимні,а коли вже вся ця братва привикне працювати чесно,не ганьблячи себе та своїх покровителів,які цинічно вигороджують своїх партійних підлеглих,можна буде для "оздоровленої" облради спробувати повернути для голосування електронку.
Закон. Показати IP 22 Червня 2012 23:46
З приводу цього-80 відсотків прийнятих верховною радою законів не є лігитивні, адже за них фактично не проголосувала необхідна кількість депутатів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus