USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Про Бандеру в Луцьку вже заговорила влада Любліна

28 Лютого 2012 11:32
Депутати Люблінської міськради мають намір під час однієї із найближчих сесій висловити свою позицію щодо надання статусу почесного громадянина Луцька провідникові ОУН Степану Бандері.

Про це повідомляє радіо Люблін.

Депутат Люблінської міськради від партії «Право і справедливість» Мартин Новак хоче, його колеги закликали органи самоврядування партнерських міст – Львова, Луцька і Івано-Франківська – до засудження волинської трагедії 1943 року. Депутат покладає вину в цих трагічних подіях на загони ОУН та УПА.

«Проблема виникла після того, як почесним громадянином Луцька, а перед тим і Львова, став один із лідерів ОУН Степан Бандера», - зазначив Мартин Новак.

«Це – дуже велика проблема, на яку треба зважати», - говорить депутат із партії «Громадянська платформа» Збігнєв Лавнічак. На його думку, транскордонна співпраця – вельми важлива, але і це питання «не можна сховати під диван».

Отож, Новаку кортить, аби «бандерівське питання» розглядали на одній із найближчих сесій Люблінської міськради.

Нагадаємо, міськрада польського містечка Замостя офіційно засудила рішення Луцької міськради про визнання Бандери почесним городянином. «Міжнародне співтовариство, до якого ми належимо, засуджує і не приймає прославляння нацистів і фашистів», - йдеться в документі, який буде представлений в МЗС.

Окрім того, влада Замостя звернулася до люблінського муніципалітету. Люблінську владу закликали, зокрема і Спілка воїнів Народних Збройних Сил, звернутися до Луцької міськради, аби та скасувала рішення при визнання Степана Бандери почесним городянином. У разі ж відмови люблінську мерію закликають припинити співпрацю з Луцьком як із містом-побратимом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
+ Показати IP 28 Лютого 2012 11:45
Ми ж не засуджуємо що в кожному містечку польщі стоять пам'ятники загиблим від рук Українців? Через це треба переступити й не згадувати на спільних заходах.
тиць-здиць до + Показати IP 28 Лютого 2012 15:15
А я вдячний, що европейці-поляки, -ляхи, - полуляшки, і -недоляшки вчать мене, дикого, кого я маю вважати своїм героєм. Обіцяю цю науку передати онукам-правнукам, щоби правда не пропала.
AntiUkr Показати IP 28 Лютого 2012 11:54
Уверен, это только начало. Украина постепенно оказывается в политизоляции. Национализм -тупиковая ветвь развития общества. Польшу еще 2-3 года назад называли "адвокатом Украины в евросоюзе". А сейчас? Про "Эврорегион Буг" забыли. О некоторых резолюциях, которые Украина нарушает с завидным упорством достойным лучшего применения: 5 лютого 2010 року Європейський парламент прийняв резолюцію по Україні в якій заявив, що Європейський Союз "глибоко шкодує щодо рішення колишнього президента України Віктора Ющенка посмертно нагородити Степана Бандеру, лідера Організації українських націоналістів (ОУН), яка співпрацювала з нацистською Німеччиною, званням "Національного Героя України"; сподівається у зв'язку з цим, що нове українське керівництво перегляне такі рішення і зберігатиме відданість європейським цінностям". Крім того, Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй щороку з 2008 по 2011 роки приймає резолюцію "Про недопустимість певних видів практик, які сприяють ескалації сучасних форм расизму, расової дискримінації та пов'язаної з ними нетерпимості". За резолюцію, що спрямована на боротьбу проти героїзації нацизму, проголосували 118 країн світу. В резолюції ООН будь яка героїзація членів усіх організацій (в тому числі і ОУН -УПА), які воювали проти країн антигітлерівської коаліції (і проти СРСР) вважається неприпустимою, і такою що не відповідає статусу члена ООН.
Сам Показати IP 28 Лютого 2012 14:18
Ті європейці, ідіоти, чи тормознуті... Зразу після проголошення Бандерою Незалежності влітку 1941 року, він був кинутий фашистами в в"язницю разом з своїми соратниками по боротьбі, більшість українських патріотів була розстріляна, а сама ідея зпаплюжена німаками... Про яку співпрацю йдеться - може про ту, яку придумали поляки.... Чого Європа незасуджує московію, як правонаступника совєцького союзу, які до самого 22червня 1941-го року "кормили" (поставки зерна, лісу, металу , нафти)та браталися з гітлєром, та навчали німецьких офіцерів в військових училищах союзу...
Костя Показати IP 28 Лютого 2012 14:28
Ні поляк, ні москаль, ні жоден інший чужинець не буде підтримувати національної самобутності українців. Чому ж ми маємо у власній хаті миритись з тим, як нас принижують чужинці? Нагадати полякам про землі Холмщини, Засяння, Підляшшя?.. Нагадати їм скільки українців пограбовано, принижено й знищено починаючи з часів козатчини? нагадати їм про депортацію в роки першої світової? Забули скільки вирізали в сорокові роки минулого століття? Мерзотники! Комуняка, фашист, польський нацист - всі одинакові. Як й ті українці, котрі знімають перед ними шапку й в пояс гнуться. Слава нації! Смерть ворогам!
Василь Показати IP 28 Лютого 2012 14:42
Події 43-ого року можна і треба засудити. Але взаємно - Луцьк і Люблін, і кожен має попросити вибачення в іншого. Але ті страшні роки - то не тільки польсько-українська війна, яка набула таких диких форм, але й жертовна боротьба сотень тисяч за свою свободу. І з боку АК, і з боку ОУН-УПА. І як ми не вчимо поляків, як їм вшановувати своїх героїв, так хай і вони не вчать нас, як вшановувати нам власних.
Здрасте до Василь Показати IP 28 Лютого 2012 15:47
+100%
Сірий Показати IP 28 Лютого 2012 15:38
Достатньо вже прогібатись перед європою перед росією. Скоро дійде до того ,що ОУН-УПА стануть мало не винуватцями розвязання другої світової війни.У росіЇ руки по лікоть в крові, а згадати процес над Демянюком,я не знаю чи він дійсно винен чи ні,але хто його судить-Німеччина.БРЄД
AntiUkr Показати IP 28 Лютого 2012 17:04
Общее впечатление -вокруг одни враги. Да, что это за государство такое-армии нет (одна иллюзия), зато переругалась со всеми соседями? А страна, если не хочет кормить свою армию-в конце концов будет содержать чужую. Вопрос-чью?
NANO Показати IP 28 Лютого 2012 19:50
Йосип Пілсудський для них ще який герой, незважаючи на те скільки він українців винищив. Дискримінація
Стефко Показати IP 29 Лютого 2012 09:56
Не ту страну назвали Гондурасом! Хіба не правда? З бандюка зробили героя! Де таке можливо?
NANO Показати IP 29 Лютого 2012 14:42
Це тебе в ту країну у вигнання тиреба. В Росії сталін герой. Але для України ні. Замилять дурням пропагандою очі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus