USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Пожежну безпеку полів зернових культур не забезпечено, ‒ фахівець

27 Липня 2012 16:04
Через недостатнє фінансування на Волині в місцях збирання врожаю з цілодобового чергування зняті 17 підрозділів місцевої пожежної охорони.
Про це 27 липня повідомив заступник начальника управління Держтехнобезпеки у Волинській області Руслан Яручик під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та НС.

За словами фахівця, особливу роль у попередженні пожеж у період жнивної кампанії покладається на місцеву пожежну охорону. Однак, частина цих підрозділів не функціонує у Володимир-Волинському, Старовижівському, Локачинському, Горохівському, Турійському та Шацькому районах області.

Він зазначив, що на випадок виникнення загорання в місцях збирання врожаю не завжди організовуються чергування протипожежних ланок. Зокрема, у зв’язку із недостатнім фінансуванням з цілодобового чергування зняті 17 таких формувань в області.

Окрім того, Яручик зазначив, що первинними засобами пожежогасіння та іскрогасниками забезпечено лише 70% пожежної техніки на сільськогосподарських підприємствах області.

Він додав, що не забезпечується належним чином і пожежна безпека полів зернових культур. Так, за словами Руслана Яручика, вони не скрізь обкошені та оборані від доріг та лісових насаджень.

Зі слів Яручика, іншим проблемним питанням також є стаціонарні склади грубих кормів. «З них приблизно 60% не відповідають умовам пожежної безпеки», ‒ повідомив посадовець. Загальними недоліками він назвав відсутність первинних засобів пожежогасіння, відсутність блискавкозахисту та протипожежних розривів між складами.

Значна увага з боку працівників Держтехнобезпеки в області приділяється зернопереробним та зернозаготівельним підприємствам. Проте, на них також заходи протипожежної безпеки виконані на 60-70%.

Щодо цього заступник начальника головного управління АПР Волинської ОДА Людмила Петриканин зазначила, що питання пожежної безпеки обговорили на нарадах з питань підготовки до жнивної кампанії практично у всіх районах Волинської області ще до початку жнив. «На сільськогосподарських підприємствах були проведені пожежно-технічні мінімуми для працівників, задіяних до збирання врожаю та заготівлі грубих кормів», ‒ розповіла Петриканин.

Голова комісії, перший заступник голови Волинської ОДА Олександр Башкаленко зауважив, що дані Держтехнобезпеки не збігаються із інформацією, яку надала на засіданні комісії Петриканин. Мовляв, усе надто добре із протипожежною безпекою на сільськогосподарських підприємствах області.

Врешті, Башкаленко доручив провести кущові наради у районах щодо вияснення цих питань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus