USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Після виборів українську міліцію хочуть реформувати і скоротити

13 Жовтня 2012 17:59
Претенденти на потрапляння до нового складу Верховної Ради України, який сформується після народного волевиявлення 28 жовтня, планують кардинально реформувати міліцію.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Такі пропозиції з метою поліпшити ефективність роботи міліції вже розробляють в Адміністрації президента. Нині на 100 тисяч українців припадає 770 міліціонерів та солдатів внутрішніх військ. Для порівняння - у проблемному Ізраїлі ця цифра становить 420, у сусідній Угорщині – 399, Польщі – 322, Німеччині – 321.

Водночас ефективність розкриття злочинів в Україні за статистикою набагато нижча, ніж за кордоном. «Це не нормально, коли кількість міліції дорівнює кількості армії. Це вже військова держава», - вважає нардеп від «УДАРу» Валерій Карпунцов та пропонує скоротити кількість та відбирати працівників по професійним критеріям.

Однак, щоб професіонали пішли на цю роботу, варто насамперед, збільшити їм зарплатню. Бо ж середня платня правоохоронця - нижча за середню в країні. «Середня зарплата по Україні складає 3200. Середня у міліції ледь дотягує до 2 тисяч», - нагадав нардеп від КПУ Валерій Бевз. Особливу «фінансову» увагу, певні, варто було б приділити саме слідчим карного розшуку. Кваліфікованих кадрів там обмаль. Як наслідок - злочини або не розкривають, або розкривають неякісно. Від чого потерпають передусім прості люди.

Вабити професіоналів у міліцію закликають соціальними благами. Наприклад, пільговим вступом до університетів чи пільгами на компослуги. Щоправда, за це треба посилити ще й відповідальність. «Якщо він звільнений з правоохоронних органів - то всі ці пільги треба забирати», - пропонує нардеп від ПР Володимир Олійник. Наступного року витрати на міліцію хочуть збільшити майже на третину.

Щоправда, певні в опозиції, куди важливішим було б спрямувати ці гроші не на боротьбу з протестувальниками, а на боротьбу зі злочинністю. «В основному купується те, що потрібно для розгону демонстрантів. Водомети, каски, бронежилети. А на захист правопорядку - ніякого фінансування немає», - нарікає позафракційний нардеп Олександр Третьяков. Він переконаний, що Україна мала би піти грузинським шляхом: реформувати міліцію в поліцію.

При цьому не просто змінити назву, а набрати на конкурсній основі нових працівників на зарплати, значно вищі за середні. Змусити міліцію заробляти лише законно. А за будь-який факт хабарництва - карати. Тим часом втратити частину своїх повноважень та власне штат міліція може ще до такої масштабної реформи.

Нині РНБО завершує розробку програми реформування правоохоронних органів. Її планують презентувати до кінця цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
дідо Показати IP 13 Жовтня 2012 18:29
Якщо не хочуть патрулювати вулиці,то нехай звільняються. Цілий будинок УМВС Волинської області заповнений пузатими дармоїдами.
СВАТ до дідо Показати IP 15 Жовтня 2012 12:46
ДІДУ, ти не прав на рахунок "пузатих дармоїдів".Будь чуть ввічливішим до нічим не обгрунтованих фраз або своїх внутрішніх переконань.
Григорій Іванович до СВАТ Показати IP 15 Жовтня 2012 13:20
Евфемізмом можна вважати не тільки пузаті дармоїди а й - хабарники для яких честь офіцера порожній звук
Філоложенко Показати IP 14 Жовтня 2012 06:18
«Це не нормально, коли кількість міліції дорівнює кількості армії. Це вже військова держава»... - перепрошую, як раз таки поліційна, а не військова. Людину у військовому зараз можна побачити лише зрідка...
ххх Показати IP 14 Жовтня 2012 20:00
така біда тим мусорам, що вони йти з того мусорного ящика не хочуть. Вже цілі мусорскі династії.
111 Показати IP 15 Жовтня 2012 11:17
А що це за "слідчий карного розшуку"? По-перше опер. А по друге - кримінального розшуку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus