USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.60 41.80
  • PLN 10.65 10.87

Нардеп Юрій Савчук: про Клімчука і «УДАР», поразку Лазорка і групу «Волинь» у ВРУ. ІНТЕРВ`Ю

28 Лютого 2013 12:34
Штаб Олександра Лазорка не скористався допомогою обласного осередку «УДАРУ», і це стало однією з причин поразки кандидата від цієї політсили на проміжних виборах до Волинської обласної ради, переконує у інтерв`ю «ВН» народний депутат України, керівник Волинської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка», заслужений тренер України з боксу Юрій Савчук.

Що Вам більше до душі: політика чи спорт?

Якщо враховувати ситуацію, що сьогодні є такий елемент як спорт-індустрія, який прямопропорційно пов’язаний з політикою, то це сьогодні дуже схожі речі. Політика – це теж боротьба, за умови, якщо це правильна політика, тобто та, яка працює для людей, а не бізнес. Політика - це теж свого роду спорт.

Як заслужений тренер України з боксу, як ви оцінюєте стан цього виду спорту у Волинській області? Яке його майбутнє?

Майбутнє боксу хотілося б бачити таким, яким воно було вісім років тому: коли було лише декілька чоловік у збірній, коли в Луцьку проводились чемпіонати України, інші турніри, коли представники нашої області виступали на міжнародних змаганнях. А під час олімпіади у 2004 році ми дійшли до Афін. Хотілося б бачити волинський бокс на рівні Європи і світу. Щоб наші хлопці брали участь у міжнародних змаганнях. Ось це, на мою думку, і є показником рівня будь-якого спорту.

Пане Юрію, яке ви маєте наразі відношення до ФК «Волинь»? Адже донедавна ви були віце-президентом цього футбольного клубу.

Зараз я є депутатом Верховної Ради України, народним обранцем, тому офіційно я не можу працювати на інших роботах. Тому на сьогоднішній день я - віце-президент на громадських засадах, вболіваю за наш клуб і всім, чим можу, допомагаю в його роботі, бо це - частинка волинської культури,.

Знаємо про те, що ви ще й голова правління громадської організації «Федерація хокею Волинської області». Який, на вашу думку, стан справ у цьому виді спорту і чи є перспективи його розвитку в нашому краї?

У нас є два хокейних клуби. Хокейний клуб «Луцьк» - це клуб любителів, з яких все розпочалось. Так з’ явилась ідея побудувати льодовий каток, потім разом з друзями створили хокейний клуб «Спарта». Це дитячий клуб, при якому працює школа хокею. У ній займається близько 200 малят. Хокей – це спорт, який робить з дитини здорову і духом, і фізично людину. А це буде для нашого суспільства незайвим.

Щодо політики. Курс «УДАРУ» на Волині, який він?

Про це багато говорилося в пресі, в заявах нашого лідера Віталія Кличка. Це інтеграція країни в Європу, принципи і форми європейського життя в нашій країні, можливість кожної людини на відпочинок, тобто зарплатня має давати можливість людині жити нормальним цивілізованим життям: працювати, відпочивати, робити подарунки близьким, мати щасливу забезпечену старість.

Що ви думаєте про депутатські пільги та преференції? Чи готові відмовитись від депутатської недоторканності?

Ви знаєте, я і на сьогоднішній день не відчуваю себе недоторканним. І, якщо я маю можливість знаходиться у Верховній Раді, брати участь у законотворчому процесі, який, слава Богу, почав відбуватися, це не є чимось таким особливим, що людина мусить бути недоторканною. На мою думку, неправильним є те, що людина повністю себе відгороджує від соціальних проблем. Для мене це не є чимось обов’язковим, а навпаки таким, що заважає приймати правильні рішення.

А на чергу на отримання квартири у Києві уже стали?

Ні (сміється). На сьогоднішній день було узгоджене рішення, що ми, члени партії «УДАР Віталія Кличка», цими пільгами не користуємось.

Яка Ваша участь у законотворчому процесі?

Тільки недавно була відкрита Верховна Рада (розблокована трибуна). І коли в цьому законотворчому органі робота почалась із порушення закону, ми почали блокувати трибуну. На момент блокування трибуни Рада припинила свою роботу, а якщо Рада не працює, то й робота комітетів, які розробляють законопроекти є нелегітимною. Тому конструктивної цільової роботи по суті у комітетах ще не встигли зробити.

Ваші думки щодо вироку лідерки ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко. Він справедливий?

Це риторичне питання. Всі знають, що Юлія Тимошенко політично ув’язнена. Сам вирок до політичних речей не має ніякого відношення, він пов'язаний з державно-комерційною діяльністю. Тому ніякої справедливості в цьому вироку нема.

До групи «Волинь» у Верховній Раді долучитись плануєте? Які у Вас відносини з членами цієї групи?

Я спілкуюся з нашими земляками Євгеном Мельником, Степаном Івахівим, Ігорем Єремеєвим, але долучатися до цього об’єднання я поки не збираюсь. Я думаю, я міркую. Чому? Ці речі ми узгоджуємо з центральним правлінням партії. На сьогоднішній день не зовсім зрозуміла ситуація, як воно буде далі. Тому поки утримуємось.

Як Ви прокоментуєте невдачу кандидата від партії «УДАР» Олександра Лазорка на проміжних виборах до обласної ради. Що, на Вашу думку, стало причиною поразки?

Я вважаю, що великим недоліком є те, що штаб Олександра Лазорка працював самостійно, незважаючи на те, що наш обласний осередок підтримку надавав. Важко дати об’єктивний аналіз. На мою думку, важливим фактором є дуже низька явка людей на вибори. В першу чергу, це пов’язано з громадською свідомістю людей, яким набридли попередні вибори, цей рух, переживання. Вони не були готовими до «останнього ривка».

Існує думка, що в місцевих осередках партії «УДАР» багато «випадкових» людей, тобто тих, хто просто хоче «прорватися» до влади?

В партії «УДАР» з усього депутатського корпусу є 12 голів обласних осередків, з якими у нас дуже хороші відносини, плідні дружні стосунки. Останні три тижні довели, що ці люди не байдужі до того, що відбувається. Вони спали у Верховні Раді, чергували, стояли до останнього. Кожен з нас готовий до перевиборів, продовжувати «боротьбу з великої літери». Чутки розповсюджують ті, кому це вигідно. Ця ситуація не моногранна, є багато сторін, які зацікавлені в тому, щоб «УДАР» сьогодні «пом’якшився», не був таким «жорстким», щоб він «спіткнувся». Як кажуть, хай якщо не зламає руку, то хоча б палець.

Чи правда те, що обласний осередок «УДАРу» погоджує свої дії з головою Волинської ОДА Борисом Клімчуком, як про це говорять?

В нашій партії єдиний лідер – Віталій Кличко. Це мій перший політичний досвід, і мені дуже подобається те, що в партіє панує дисципліна. Усі люди відносяться до вказівок дуже серйозно. І ніхто ні з Клімчуком, ні з ким іншим більше ці речі не погоджує ні в обласних, ні в республіканських масштабах.

Що б ви побажали читачам «Волинських новин»?

Щоб те, що чують, люди мали бажання порівнювати з тим, що бачать.

Розмовляла Вікторія Семенюк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Сергiй Показати IP 28 Лютого 2013 12:36
Полiтика це не боротьба, а управлiння державою. Для людей.
Ирен Показати IP 28 Лютого 2013 13:52
Я за вас голосувала і вас підтримую. Але у вашій силі є дуже багато поганих людей, які хочуть скористатисяя вашим іміджем
Ирен Показати IP 28 Лютого 2013 14:44
А чого ви шановні мій комент видалили, а оставили тільки це, що вам сподобалось.
Знайка Показати IP 28 Лютого 2013 15:21
Команди взагалі в УДАРі немає, є так, купка людей, які сидять на зарплатах і час від часу підтримують акції якихось громадських організацій. Думаю, пану Юрію давно пора створити постійнодіючу бойову одиницю)
**** Показати IP 28 Лютого 2013 20:33
Вигнати з удару які за купку уо продадуть все і вся і тоді можна говорити про удар як про політсилу а так це бізнеспроект. тому дарма ви піаритесь в вас нема майбутнього на політичній арені. ГАНЬБА ТАКИМ ПАРТІЯМ.
???? Показати IP 28 Лютого 2013 20:43
"Щоб те, що чують, люди мали бажання порівнювати з тим, що бачать." Хороші слова підкріпіть їх діями вижені зі свого ударівського осередку пустословів
2зайка Показати IP 28 Лютого 2013 20:45
називай фамілії щоб люди знали своїх "героїв"
патріот Показати IP 1 Березня 2013 10:59
треба створити таку одиницю, яка б навчила думати різного типу писак, які крім того що обливати Вашу партію різним паскудством ні на що не здатні. "Собаки гавкают, а караван идет"
патріот Показати IP 5 Березня 2013 09:53
Я особисто підтримую партію "Удар" і голосувала за неї на виборах.Голосувала я і за пана Лазорка,але чому ж він не рахується з людьми, люди працювали на нього - а заплатити- зась.Хто ж йому повірить на наступних виборах? Він підставив партію"Удар".Народ-не бидло.Він собі ціну знає.
патріот Показати IP 5 Березня 2013 10:00
Я особисто підтримую партію "Удар" і голосувала за неї на виборах.Голосувала я і за пана Лазорка,але чому ж він не рахується з людьми, люди працювали на нього - а заплатити- зась.Хто ж йому повірить на наступних виборах?
ЛУЧАНИН Показати IP 24 Січня 2014 14:20
Як можна вірити бувшому НАПЕРСТОЧНИКУ Савчуку . Піднеміть деякі кримінальні справи і все буде ясно що це за фрукт.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus