USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

На Волині з’явиться «територіальна біблія»

25 Липня 2012 14:19
Схему планування території Волинської області почнуть робити з прикордонних та «проблемних» районів.

Про це повідомила головний архітектор проекту ДП Український державний науково-дослідницький інститут проектування міст «Діпромісто» імені Ю.М. Білоконя Ганна Айлікова під час наради щодо розгляду зауважень та пропозицій, що стосуються схеми планування території Волинської області 25 липня.

За словами Айлікової, схема планування території області є підосновою для вирішення питань, які мають кардинальне значення для розвитку області в системі держави та міжнародній системі. Важливість другого фахівець пояснила тим, що Волинська область є прикордонною.

Окрім того, Айлікова зазначила, що за допомогою схеми планування можна визначити інвестиційно привабливі території області та так звані «проблемні» регіони, які потребують нагального втручання, - або економічного, або планувального, або санітарно-гігієнічного.

Саме тому, першочергово схеми планування будуть розробляти для тих районів Волинської області, які межують із Польщею, Білоруссю, а також райони, що мають певну «проблематику».

Зокрема, Айлікова зазначила, що це - Маневицький район, який потрапив в «чорнобильську» зону забруднення, «проблемні» Шацький та Ковельський райони, де потрібно вирішувати питання екології. Сюди ж вона додала і Володимир-Волинський район із невирішеними соціальними питаннями, зокрема пов’язаними із працевлаштуванням.

До переліку «проблемних» потрапив також і Луцький район, у якому є неузгоджені питання, пов’язані із використанням територій.

Айлікова розповіла, що загальна схема планування території Волині складається із менших. Так, на них область позонована за основними видами використання території Волині та встановлення режиму її використання.

«Це прикордонний режим використання, це зони сільськогосподарського виробництва, це урбанізовані зони, де розвиваються міста, це екологічна мережа», - розповідає архітектор.

За словами Айлікової, саме схема екологічної мережі є необхідною на державному рівні. Так, вона зауважила, що поліські території, де формуються малі річки, мають вплив на всю Україну в цілому.

«Це ваша територіальна біблія, яка має дати відповідь, в яку сторону нам з вами йти», - переконана фахівець.

Айлікова зауважила також, що перешкодою для розробки схеми планування території Волинської області може стати відсутність топографічної основи.

Однак, присутній на нараді перший заступник голови Волинської ОДА Олександр Башкаленко зазначив, що для 9-и районів у області її зробить одна з вінницьких фірм.

Окрім того, Башкаленко додав, що уже наступного тижня планують заключити угоди з інститутами і проектними організаціями про те, щоб робити схеми планування 9 районів області. «Ми одночасно робитимемо схему планування територій і електронну карту територій, щоби накласти схему планування», - розповів посадовець.

Варто зазначити, що з початку 2013-ого року за відсутності містобудівної документації та єдиної схеми планування території району у сільрадах не зможуть виготовити жодного документу, який би стосувався землі.

«Я думаю що у 2013 рік область в цілому ввійде достойно», - резюмував Башкаленко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Exaboto Показати IP 26 Липня 2012 08:59
ну і заголовок....
Георгій Показати IP 30 Жовтня 2012 13:29
Говорили-балакали,сіли й заплакали...Тре меньш"тексту",тих,хто порушує ЕКОЛОІЮ(сере та не прибирає)бити по шиї./на превеликий жаль голова тої шиї десь У Києві-недотягнешся...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus