USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

«Мовне» питання стане «топовим» для Волиньради?

17 Жовтня 2012 18:37
Питання щодо мовної політики має бути одним з перших у порядку денному другого засідання 13 сесії Волинської обласної ради. Про це під час брифінгу 17 жовтня заявив голова ради Володимир Войтович.

За словами посадовця, представники різних фракцій у Волиньраді розробили декілька проектів звернення до волинян щодо Закону України «Про засади державної мовної політики». Усі вони певним чином відрізняються від основного проекту звернення, що його підготував і запропонував до розгляду член фракції ВО «Свобода» в облраді Євген Мельник.

Зокрема, повідомив голова облради, фракція Партії регіонів запропонувала декілька правок до проекту звернення. Зі слів Войтовича, представники цієї політичної сили пропонують забрати із заголовку документа слово «антиукраїнський» (щодо Закону).

Водночас Войтович зауважив, що проект звернення за період обговорення уже зазнав суттєвих змін, до його тексту запропоновано чимало правок.

Засідання погоджувальної ради по проекту звернення щодо Закону «Про засади державної мовної політики», за словами Войтовича, відбудеться в останні дні жовтня.

«Це рішення треба прийняти одним із перших у порядку денному», – стверджує голова обласної ради. Він також наголосив, що занепокоєний з приводу значної перерви поміж засіданнями 13 сесії облради, а це, нагадаємо, понад півтора місяця. Нагадаємо, друге засідання сесії заплановане на 7 листопада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus