USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Мартінека не звільнили

17 Серпня 2012 15:50
Міністерство закордонних справ Польщі звільнило пʼятьох із шести візових консулів свого представництва у Луцьку, відкликаних у кінці минулого тижня через порушення під час видачі віз.
Про це пише «Кореспондент».
«Відкликані консули завершили співпрацю з МЗС. Це не стосується генерального консула», ‒ зазначили у польському відомстві.

У міністерстві також повідомили, що «не знають» випадків засудження остаточним вироком за корупцію польських дипломатів, які працювали в Україні.

Антикорупційне бюро Польщі (CBA) повідомило, що від часу свого заснування у 2006 році не виявило жодного випадку корупції польських дипломатів, які працюють в Україні.

Прес-секретар відомства Яцек Добжинський повідомив, що справу нелегальної видачі віз у консульствах Польщі в Україні бюро веде від серпня 2011 року, зазначивши, що зараз це розслідування проводиться під наглядом Апеляційної прокуратури у Катовіці. «На даному етапі прокуратура як господар справи, можливо, зможе надати додаткову інформацію», ‒ написав він.

Водночас він зазначив, що СBA виявила два випадки корупції польських дипломатів, які працювали у Південній Кореї та Малайзії і отримали хабара за видачу віз та оренду приміщення на суму від 275 до 800 тисяч євро (за поточним курсом).
Одна зі справ стосувалася польського консула в Куала Лумпур, який нелегально видавав візи громадянам Бангладеш, Пакистану та Індії за 500-2,5 тисячі євро за візу

Як повідомлялося, польські ЗМІ повідомили, що в генеральному консульстві Польщі у Луцьку діяла злочинна група, яка видавала шенгенські візи особам, які не мають право відвідувати шенгенську зону, а також, можливо, була залучена в торгівлю людьми.
Міністерство закордонних справ Польщі відкликало всіх візових консулів і генерального консула Марека Мартінека зі свого представництва у Луцьку через виявлені порушеннями під час видачі віз.
Учора, 15 серпня, Держприкордонслужба заявила, що консульство Польщі у Луцьку забезпечувало українками німецькі борделі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Міля Показати IP 17 Серпня 2012 23:51
Правильно. Нехай Мартінек і надалі відправляє волинських дівчат у німецькі борделі.
Budka Suflera Показати IP 18 Серпня 2012 13:16
Як на словах, то всі поляки такі патріоти, що куди там американцям. А насправді за гроші готові продати свою Батьківщину з потрохами всім, хто платить єврами по тарифу. Цей випадок чітко показує їх "патріотизм"
Чеширский Кот Показати IP 18 Серпня 2012 19:38
Поляки делают хорошую мину, при плохой игре. Уволить из рядов МИДа генерального консула нельзя, пятно на мундир, сор из избы.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus