USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Лучан привітали із Конституцією

27 Червня 2012 15:53
Уродженці Волині, які брали участь у формуванні Конституції, привітали лучан з прийдешнім святом, та пригадали, як відбувався процес творення Основного закону України.

Урочистості з нагоди свята відбулися 27 червня у драмтеатрі.

Основний закон України ухвалили 16 років тому, 28 червня. Голова Волинської обласної ради Володимир Войтович зауважив, що Основний Закон України – молодий за віком, але має дуже глибоке коріння.

Голова облради пригадав і конституцію Пилипа Орлика, який визначав права і обов'язки усіх членів Війська Запорозького ще 1710 року. «Пилип Орлик вже тоді законодавчо врахував усі сторони життя народу», - підкреслив Володимир Войтович.

Посадовець процитував слова нашого краянина, доктора філософії Євгена Сверстюка, які, на його думку, характеризують важливість доєднання людей до формування Основного закону: «Тільки громадська думка може осягнути все, вчасно подати знак тривоги, вчасно порушити якісь важливі питання, словом, - бути найвищим регулювальником складного суспільного організму».

Серед присутніх на урочистості були і народні депутати, уродженці Волині, які безпосередньо брали участь у формуванні Конституції. Так, Катерина Ващук пригадала процес творення Основного закону.

«Робоча група ретельно працювала кілька місяців, аби остаточно сформувати Конституцію. Були і суперечки, і зміни, і правки. Була боротьба за кожне слово, аби воно було влучне», - відзначила Катерина Ващук.

«Творити державу – не тільки почесно, але й відповідально», - додала нардеп.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Чуйна Показати IP 27 Червня 2012 20:08
А вона не додала часом, що обкрадати її - одне задоволення?!?((
Українець Показати IP 28 Червня 2012 13:26
А часом не було згадано,що доповідача та Катерину не влаштовує сьогодні в Конституції?Чи тільки намагання щось скоригувати,аби уникнути кари за її невиконання?Лицедіяти вам не привикати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus