USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

КП хочуть продати з аукціону

29 Лютого 2012 18:14
Звіт директора КП «АвтоПаркСервіс» Олександра Кралюка викликав жваве обговорення у сесійній залі Луцькради. Зокрема прозвучали пропозиції продати заклад, а роботу керівника визнати незадовільною і звільнити його.
Про це йшлося 29 лютого під час першого пленарного засідання сесії.
Нагадаємо, бюджетна та підприємницька комісії міськради рекомендувала схвалити звіт Кралюка, а керівник фракції «біло-сердечних» у раді Юрій Корольчук пропонував, аби міський голова Микола Романюк розглянув питання про доцільність існування «АвтоПаркСервісу» у формі комунального підприємства.
Звіт директора «АвтоПаркСервісу» викликав тривале та жваве обговорення у сесійній залі.
«Свободівець» Юрій Вега поцікавився, коли припиниться практика орендування паркувальних місць в районі автомобільного ринку на вулиці Єршова.
Кралюк відповів, що це дозволяє законодавство України. «Місць ми не продаємо. Це ‒ договори оренди. Люди виконують умови договорів повністю», ‒ запевнив він.
Також він поскаржився на відсутність культури паркування у водіїв. Мовляв, не хочуть платити за місце. «Ми організовували рейди. Залучали прокуратуру і міліцію. Багато чого вдалося зробити, але є речі, які поламати швидко дуже важко. На Єршова заїжджає до 12 тисяч авто. Якщо погана погода, то там взагалі панує хаос», ‒ зауважив посадовець.
З його слів, працівники КП не мають повноважень арештовувати майно порушників чи застосовувати інші заходи щодо порушників. «На жаль, ми можемо лише збирати паркувальний збір», ‒ відзначив Кралюк.
Для того, аби покращити роботу підприємства, на думку директора, варто розглянути та затвердити пропозиції про межі паркування і нові правила цієї процедури. «Шукати шляхи, дати механізм, щоб впливати на гарантію збору. Бо ж нема гарантії, що заплатить», ‒ повідомив посадовець.
Натомість голова групи «Рідне місто» Євгеній Ткачук розказав, що він 26 лютого порахував автомобілі, які паркувалися біля авторинку на вулиці Єршова. «Ви казали, що було зібрано в той день 3 тисячі гривень. Там було 460 авто. Якщо ви берете по 15 гривень, то виходить 6 тисяч. І деякі водії скаржаться, ніби здирають по 20-25 гривень», ‒ зазначив депутат.
На це Кралюк відповів: «Я б з такою математикою дуже добре спав. Коли виходиш працювати, то стикаєшся зі складною ситуацією. Я запрошую вас на базар. Послідкуйте за ситуацією».
Секретар ради Григорій Пустовіт звернувся до колег з проханням дати об’єктивну оцінку діяльності КП, а не емоційну. «Новий керівник вивів КП з прірви. Нема боргу по зарплаті, є інші позитивні моменти, є й негативні. І взагалі це питання не «АвтоПаркСервісу», це питання інше», ‒ зауважив обранець громади.
А заступник мера Василь Байцим запропонував продати підприємство приватній структурі. «Там налагоджена робота, і вже проглядається бізнес. Якщо такий великий інтерес, то давайте через аукціон продамо його», ‒ висловився посадовець.
Романюк був протилежної думки. Мовляв, якщо віддати бізнесу – порядку не буде.
Зрештою, 32-ма голосами депутати прийняли проект рішення, а саме – взяти до уваги звіт директора, за основу і взялися обговорювати рішення в цілому.
Представник фракції Європейської партії України Анатолій Бірюков попросив зробити перерву в засіданні, аби порадитися з членами фракції. «Треба трохи остудити голови. А тоді обговорити зміни до проекту», ‒ зауважив депутат.
Позафракційний Богдан Шиба сказав йому, що нині почалося голосування і не можна робити перерву. «І взагалі ви говорите за фракцію, в якій одна людина. Почитайте медичний довідник, як називається плюралізм в одній окремо взятій голові», ‒ пожартував він.
Ці слова викликали бурхливі аплодисменти в сесійній залі.
Ткачук запропонував визнати звіт керівника «АвтоПаркСервісу» незадовільним і звільнити його. Проте йому заперечили, ніби зміни в проект рішення вже не можна вносити.
Після нетривалої дискусії якесь конкретне рішення щодо звіту директора КП так і не прийняли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанин Показати IP 29 Лютого 2012 22:12
Правиль, а то скільки воно буде красти кошти КП?
Водій Показати IP 29 Лютого 2012 22:17
Біла старого ринку ніколи не видають квитанції
олюдочки Показати IP 29 Лютого 2012 23:08
Я щось нічого не можу зрозуміти. Голова Європейської партії А. Бюріков сказав... То Бюріков з Голєвою в партії чи вийшов з неї? Нічого не понятно.
справедливий Показати IP 1 Березня 2012 09:54
Є. Ткачук - лисий шрек, є д...лизом відомої білявки Олени Василівни. Що стосується КП то в даному випадку знову прослідковується інтерес п. Голєвої, яка має відношення не тільки до Санрайзу але і до Максім таксі та сім таксі. Знищення КП надасть можливість забрати в приватні руки стоянки таксі і гроші загрібати у власну кишеню а не у казну міста. Чи є розумними дії владців та дупотата, які хочуть ліквідувати ПРИБУТКОВЕ комунальне підприємство ( мабуть єдине в місті) яке вчасно виплачує працівникам заробітну плату та надходження до бюджету. Чому влада не продавала КП в 2008-10 році коли воно було збиткове ? Хіба розумний депутат зможе запропунувати забрати в громади автобазар, з якого КП платить податки в бюджет міста та пропонувати віддати його підприємцям ?. Виявляється бізнесу білявки в сфері перевезень мало, вона вирішила розвалити прибукове КП та відібрати в них парковки, що забрати собі. Апетит росте кожен день, Луцьке підприємство електротранспорту, АвтоПаркСервіс, хто наступний Олено Василівно ?. А взагалі лучанам я радив би задуматися над тим чи потрібні нам такі "бюжетники-траспортники" -"...тати" як Голєва (з одвічним приватним інтересом) та д...лиз Ткачук ? Та замислитись чи відстоюють вони інтереси громади, чи лише лобіюють власні інтереси ?
Знаючий Показати IP 1 Березня 2012 10:43
На цьому КП дійсно крадуть. Однак відсоток вкрадених коштів зменшено. Підприємство було два роки в боргах, а тепер прибуткове, мінімум, але прибутків. Продавати безглуздо. Потрібно поставити їх під більш прискіпливий контроль, тоді відсоток крадіжок коштів змешиться. Хоча ті хто хоче його купити вже пасуть за працівниками. Тепер ще жорсткіше слідкуватимуть.
Справедливий Показати IP 1 Березня 2012 11:20
Купити бажає п. Голєва. Сьогодні її вірний слуга Ткачук бігає по автобазарі та рахує машини.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus